En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bahçe yapılıyor

Kırıkkale eski Celal Parkı üzerine yapımına devam edilen Millet Bahçesi projesini Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı basın mensuplarıyla beraber gezerek bilgiler verdi.
Bu haber 342 kere okunmuş. 08.04.2021 Perşembe 18:33

BAHÇE ÇALIŞMASI

Kırıkkale eski Celal Parkı üzerine yapımına devam edilen Millet Bahçesi projesini Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı basın mensuplarıyla beraber gezerek bilgiler verdi. Yaklaşık olarak Millet Bahçesinin maliyetinin 67 Milyon lira olduğunu ifade eden Saygılı, 2022 yılının sonunda Millet Bahçesinin biteceğini söyledi. Saygılı, Projenin bitmesiyle beraber Kırıkkale'nin değerine değer katacağını söyledi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı açıklamasında "Şehrimizin prestijine katkı sağlayacak, vatandaşlarımızın doğa ile buluşacağı, sosyal ve kültürel hayata önemli yansımalarının olacağı önemli projeleri arasında bulunan Millet Bahçesi TOKİ Başkanlığınca 23 Haziran tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiştir.''dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı açıklamasının devamında "Ağustos ayı sonu itibari ile yapımına başlanan Millet Bahçesi 2022 yılının Ocak ayında teslim edilmesi beklenmekte. Belediyemize ait Celal Bayar Parkı içerisinden Kızılırmak’ın içerisinden geçtiği Millet Bahçesi yaklaşık 518 Bin Metre kare alan üzerine kurulmuş olacak. Kırıkkale’mizin değerine değer katacak, Millet Bahçesi içerisinde, Millet Kıraathanesi, Kaferatrya,  Restorant, Konuk Evi, Amfi Tiyatro, İzci Kampı, Mesire Alanı, Çim Aktivite Alanları, Bisiklet Parkuru, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolları, 2 Adet Tenis Kordu, 4 Adet Basketbol Sahası, 650 Metre Kare Açık Hava Egzersiz Alanı İle Çocuklar İçin 2600 Metre Kare Çocuk Oyun Alanın, 200 metre yürüyüş ve bisiklet alanı bulunacak. 4 Ayrı girişi ve otopark bulunacak.'' dedi.

 

3 BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Saygılı, "Türkiye’de içerisinde piknik alanı bulunan tek Millet Bahçesi olacak. Çevre illerden de gelecek ziyaretçileri ağırlayacak olan Millet Bahçesi 3 Bölümden oluşacak ve her bölümün kendi içinde ayrı ayrı fonksiyonları bulunacak. İşte Bölüm Bölüm Millet Bahçesi, 1. Bölge ve Celal Bayar Parkı (Tüm alan birbirine entegre olunacak) Fonksiyonlar: Gölet ve Su Gezintileri, Piknik Alanı,200 Metre Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Permakültür Alanı, Mini Hayvanat Bahçesi, Bitki Gösteri Alanı, Çim Aktivite Alanları ve Meydanlar, İzci Kampı, Millet Kıraathanesi,  Başkanlık Konuk Evi,  Sanat Evi, Çocuk Oyun Alanları,  Spor Alanları, İdari Binaları, Mescit, Restorant 2. Bölge: Daha önceden Lunaparkın bulunduğu alan, burası ayrı ayrı giriş – çıkış ve oto park alanı olacak, ayrıca buraya Pazar alanı ve spor tesisleri inşaa edilebilecek. 3. Bölge: Mesire alanlarının bulunacağı bu bölgeye Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Millet Bahçesinin cazibesini artırabilmek için ata sporları merkezi, su parkı ve macera parkı yapmayı planlıyor.'' dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir