En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Aytekin güven tazeledi

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi 22’nci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleşen Genel Kurulda tek liste aday olan mevcut Başkan Zekeriya Aytekin tekrar başkanlığa seçildi.
Bu haber 927 kere okunmuş. 03.09.2018 Pazartesi 18:32

KONGRE YAPILDI

 

Kızılkanat toplantı salonunda gerçekleştirilen Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi 22’nci genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken Divan Kurulu Başkanlığına Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Kazım Ergül, Ömer Kurnaz, Adil Yıldız, Ali Ulukan, Muammer Yeğin seçildi. Divan kurulunun seçilmesinin ardından Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin yaptı. Aytekin’in konuşmasının ardından okunan raporlar oy birliği ile kabul edildi. Olağan kongre AK Parti Kırıkkale Milletvekili Av. Ramazan Can, CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından oy kullanılırken, tek liste olarak girilen genel Kurulda Mevcut Başkan Zekeriya Aytekin tekrar başkanlığa seçildi.

 

EN ESKİ ŞUBE KIRIKKALE

Olağan Genel Kurulunda açılış konuşmasını yapan Başkan Aytekin, “Türkiye emekliler Derneğinin kuruluşu en eski olan derneği Kırıkkale derneğimiz. Kuruluşunu 1966 yani derneğimizin 54 yıllık bir geçmişi var. Bu güne kadar 8 kişi başkanlık yapmıştır. Derneğimize 19 yıl başkanlık yapmış kişi Onursal Başkanımız Basri Keskin’dir. Derneğimizin temel amacı emeklimizin sosyal ve ekonomik yapısını diyalog yoluyla çözmektir. Bu güne kadar diyalog yoluşla taleplerimiz ve beklentilerimiz olmuştur. Bu beklenti ve talepler derneğimizin çalışmaları ile kabul olmuş ve yapılmıştır”

 

İNTİBAK YASASINDA SORUN VAR

“Çalıştığımız dönemlerde özellikle devlet sektöründe çalışanlardan konut yardımı kesiliyordu emekli olduğumuzda bize bu paraları ödemediler. Bir fonda birikmişti ve çalışmalarımız neticesinde emeklilerimize bu paralar ödenmiştir. Yıllarca intibak yasasının çıkmasını istedik. Derneğimizin yoğun çabası sonrası 2000 yılı emeklileri öncesi bu yasadan yararlandı ancak 2000 yılı sonrası emekli olanlar bu yasadan faydalanamadı bununla ilgili de çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz”

 

120 BİN METRE KARE ALAN

Aytekin, “Yıllarca biz çalıştığımız sazan içerisinde sağlık sigortası yatırdık şimdi emekliyiz ve sağlık sıkıntısı olan kişileriz. Bizler hastanelere gittiğimizde para kesiliyor bu kesilen paranın kalkmasını istiyoruz. Enflasyona göre verilen zammın dışında seyyanen zam istiyoruz yetkililer bunu duysun. Türkiye Emekliler Derneği Altın Proje hazırladı. Uzun süre ve düşük taksit ile emeklilere konut yapılması ile ilgili eylem planı hazırlandı. Akabinde Kırıkkale Belediyesi ve ilçe belediyelerine arsa talebinde bulunduk. Kırıkkale Belediyesi 15 gün içerisinde bize 120 bin metre kare bize tahsis etti ama diğer belediyelerden bir cevap verilmedi. Yapılan çalışmaların ardından şuanda konut inşaatı hızla devam ediyor” dedi.

 

HAK VERİLMEZ ALINIR

Kongrede konuşma yapan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Av. Ramazan Can, “Eğer bugün Türkiye’de emekliler bir şeyler kazanıyorsa bu Genel Başkan Kazım Ergül ve ekibi sayesindedir. İntibak yasası ile ilgili başkanımız dile getirdi. Bu sorun çözüldü ve bir hak kaybı var bunu kabul ediyoruz. Bu sorunun çözülmesi ile çalışmalar yapacağız. Vergi iadesi ile ilgili bir talep var. Yüzde 4’lük olanı yüzde 8 olarak yapılması talebi var bunun da yapılması için çalışmalar yapacağız. Emekliler derneğinin çalışmaları devam ederken hakları da veriliyor ama hakların verilmesinin yanı sıra hak alınmalıdır. Türkiye Emekliler Derneği Genel merkezi ve Kırıkkale şubesi haklarını almak için çok çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

ÖNAL KONGREYE KATILDI

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal yaptığı konuşmada, “Emeklilerimizin sorunları büyük emeklilerin problemlerinin çözülmesi konusunda muhalefet partisi de olsak, iktidar partisinin emeklilerin sorunlarını çözmesi için yaptığı çalışmalara destek olmaya hazırız. İntibak ile ilgili sorunların çözülmesinde sorunlar var. 2000 yılı sonrası emeklilerin haklarında sorunları çözmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir çiftçi üretiyor, ürettiği ürünü satıyor vergisini ve primini yatırıyor ve emekli oluyor ancak aldığı emekli maaşı bin liranın altında. Aynı sorun asgari ücretle pirimi üzerinden yatıranlarda da var. Bu ülkede açlık sınırı 2 bin 500 lira, yoksulluk sınırı 5 bin 500 lira. Buradaki emekliler açlık sınırının altında emekli maaşı alıyorlar. Sizler en iyi yerlerde olmalısınız. Bizler sizlerin daha iye yerlerde olmanız için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

ÖZÜMÜZE DÖNMELİYİZ

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül ise yaptığı konuşmada, “Dünyada Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.  Sizin hayatınız ile ilgili araştırmalar yapmış bir insanım. Sakın başka ülkelere özenmeyiniz. Hiç kimse emeklinin yaşı 70 işi bitmiş gibi görmesin gerektiği yerde Mehmetçik ile birlikte omuz omuza savaşacak insanlarız. Bu günlerde zor durumdayız, ekonomik baskı altına almak istiyorlar. Bunu asla başaramayacaklar. Bu sıkıntıların çözülmesi için özümüze dönmeliyiz. Türkiye’de 23 milyon araba var hiç biri Türk malı değil, aldığımız petrolün çoğu dış ülkelerden alınıyor, herkesin elinde akıllı telefon var hepsi başka ülkenin telefonu.  TÜİK bir araştırma yapmış, Türk milleti günde 4 saat telefon ile uğraşıyor” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oy kullanma işleminde Mevcut Başkan Zekeriya Aytekin tekrar başkanlığa seçildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Genel Kurula, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Av. Ramazan Can, CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Av. Onur Yüksel Bozdağ, Belediye Başkanı adına Bülent Özkan, Oğuz Boyları Federasyonu Genel Başkanı Satılmış Uyanık, Türkiye Emeklileri Derneği Kırıkkale Şubesi Onursal Başkanı Basri Keskin, Av. Zeki Aytekin, Süper Emekliler Başkanı Ali Rıza Kamanlı, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda davetli ve emekliler katıldı.

 

 

 

YÖNETİM KURULU

ASİL ÜYELER

Feyyaz Şeran

Hüseyin Baran

Erol Tekin

 

YEDEK ÜYELER

Arap Uludoğan

Salih Ayar

Halil Ceylan

Dursun Ertekin

Hüseyin Aydemir

 

DENETİM KURULU

ASİL ÜYELER

Gürsüz Şimşek

Mehmet Çulhaoğlu

Halis Şahin

 

YEDEK ÜYELER

Sebahattin Kaya

Mustafa Hato

Yılmaz Akçay

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir