En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Asla yere inmeyecek

Pandemi nedeniyle toplantılarını çevrimiçi olarak gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi Senatosu bir yıl aradan sonra Mavi Salon’da ilk yüz yüze toplantısını yaptı.
Bu haber 448 kere okunmuş. 16.03.2021 Salı 17:07

Pandemi nedeniyle toplantılarını çevrimiçi olarak gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi Senatosu bir yıl aradan sonra Mavi Salon’da ilk yüz yüze toplantısını yaptı. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın başkanlığını yaptığı Senato Toplantısı ‘ İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ özel gündem maddesi ile başladı.

 

 

KORKMADAN MÜCADELE

Rektör  Prof. Dr. Ersan Aslan İstiklal Marşı özel gündemine ilişkin şunları ifade etti: “ Mehmed Akif Ersoy’un İstiklal Marşımıza “Korkma” diyerek başlaması, 100 yıl öncesini olduğu kadar, bugünümüzü ve geleceğimizi de ifade etmektedir. Yazıldığı gün dört tarafın düşmanlar çevrili bir milleti uyaran, dirilten ve cesaretlerinden bu ifade, bugün de aynı zorluklarla mücadele eden bir millete hitap ediyor. Ne diyor Mehmed Akif?  Vatanımızın ve milletimizin bekası içi gece gündüz çalışan, mücadele eden arkadaşım sakın merak etme, endişeye kapılma. Sen mücadele ettiğin, çalışarak bilime önem verdiğin sürece, sen milli ihalar, sihalar, muharip uçakları, tanklar yaptığın sürece dalgalanan şanlı bayrağımız asla yere inmeyecektir. 100 yıl önce bu bayrak için korkmadan cephede mücadele edenler gibi, bugün tankımızı üreten mühendislerimiz, sihayı geliştiren yazılımcılarımız, öğrenen ve öğreten akademisyenlerimiz bu vatan için korkmadan mücadeleye devam etmektedir.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir