24 yıl sonra oldu

İŞTE AZMİN ZAFERİ
KIRIKKALE'de Bekir Özdemir(53), babasının hastalığı nedeniyle 1992 yılında bıraktığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne 2008 yılında 'af' ile döndü. Gece fabrikada çalışıp, gündüz derslere girerek mezun olmayı baÅŸaran Özdemir, geçen yıl da fabrikadan emekli olup, stajını tamamladı. Bekir Özdemir, okulu bırakmasa 1995 yılında giyeceÄŸi avukatlık cübbesini, 24 yıl sonra giydi. Evli ve 3 çocuk babası Bekir Özdemir, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni derece ile kazandı. Bekir Özdemir, mesane kanseri olan babası Sadık Özdemir ile ilgilenmek için 2'nci sınıfta okulu bırakıp, memleketine döndü. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda iÅŸçi olarak çalışmaya baÅŸlayan ve bir süre sonra babasını kaybeden Özdemir, 2008 yılında çıkarılan 'af' ile üniversiteye geri döndü. Fabrikada gece vardiyasında çalışıp, haftanın 2 günü İstanbul'a giderek derslere ve sınavlara giren Özdemir, 2011 yılında mezun oldu. Ancak fabrikada çalıştığı için stajını ertelemek zorunda kaldı. Geçen yıl emekli olan Özdemir, hemen avukatlık stajına baÅŸladı. Stajını tamamlayan Özdemir, avukatlık ruhsatını, eÅŸi ve 2 çocuÄŸuyla birlikte Kırıkkale Baro BaÅŸkanı Erol Çakır'ın elinden aldı. Ardından da avukatlık bürosu açtı.
DURUMUNU ANLATTI
Özdemir, 2011 yılında üniversiteyi bitiridÄŸini ancak fabrikada çalıştığı için avukatlık stajını ertelemek zorunda kaldığını söyledi. EmekliliÄŸinin ardından staja baÅŸlayıp, cübbesini giyip, ruhsatını aldığını anlatan Özdemir, "EÅŸimin ve çocuklarımın desteÄŸi ile Kırıkkale Barosu BaÅŸkanı Erol Çakır'ın yanında stajımı tamamlayarak, avukat oldum. En büyük idealim avukat olmak ve insanların hakkını korumaktı. Araya çeÅŸitli engeller girdi, bu hayalimin gerçekleÅŸmesi uzun yıllar aldı. Avukatlıktan maddi beklentim yok. Bu mesleÄŸi çok seviyorum. SaÄŸlığım elverdiÄŸi müddetçe avukatlık yapmak istiyorum" diye konuÅŸtu.
KIVANÇ DUYUYORUM
Kırıkkale Baro BaÅŸkanı Erol Çakır da Bekir Özdemir ile birlikte 1985 yılında Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun çırak okuluna birlikte girdiklerini söyleyerek, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Ben 1990 yılında hukuk fakültesini kazandım, kendisi de 1991 yılında hukuk fakültesini kazandı. Babasının rahatsızlığı sebebiyle okuldan ayrılma durumu oldu. Daha sonra kendisi afla okula döndü ve okulu bitirdi. EmekliliÄŸi hak ettikten sonra 'ben de varım' dediÄŸi anda biz de kucakladık, elimizden gelen bütün gayreti sarf ettik. Bugün onun ruhsatında Baro BaÅŸkanı olarak benim imzamın olmasından mutluluk ve kıvanç duyuyorum. Büyük bir zevk ve benim için onur arkadaşımın ruhsatına imza atmak. Bundan sonraki meslek hayatında da yanındayız."
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir





