10 bin kişiye aşure - HABER318
En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Åžehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

10 bin kiÅŸiye aÅŸure

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde "Toplu Temel Atma ve Aşure Günü Etkinliği" kapsamında düzenlenen programda muharrem ayı dolayısıyla dev kazanlarda hazırlanan aşure, 10 bin kişiye ikram edildi.
Bu haber 614 kere okunmuÅŸ. 22.09.2019 Pazar 14:27

AŞURE İKRAM EDİLDİ

YahÅŸihan ilçesindeki aile çay bahçesinde düzenlenen "Toplu Temel Atma ve AÅŸure Günü EtkinliÄŸi" programında Kırıkkale Mehter Takımı seslendirdiÄŸi marÅŸlar ile gösteri yaptı. Alevi dedesi İsmail Acar'ın yaptığı dua sonrası kadınların imece usulü hazırladığı 20 kazan dolusu 10 bin kiÅŸilik aÅŸure davetlilere ikram edildi. Törende konuÅŸan YahÅŸihan Belediye BaÅŸkanı Osman Türkyılmaz, "Manevi hayatımızın müstesna dönemlerinden olan 1441.'sini kutladığımız muharrem ayına kavuÅŸtuk. Muharrem ayı kerem lütuf ile müjdelenmiÅŸ bereket ve bollukla zenginleÅŸmiÅŸtir. Bu ayda Peygamber Efendimizin (s.a.v) mübarek torunu Hz. Hüseyin'in ve ailesinin hunharca katlediÅŸi hiçbir zaman aklımızdan çıkmayacaktır.

 

ALLAH KABUL ETSİN

Hz. Hüseyin'in ÅŸehadeti Müslümanların ortak hüznü asırlardır içimizi kanatan, yüreÄŸimizi sızlatan ve acısı hiç azalmayan bir dramdır. Hz. Hüseyin ömrü boyunca haksızlığa boyun eÄŸmemiÅŸ, tehditlere prim vermemiÅŸ, iftiralara kulak asmamış, tuzaklara aldırış etmemiÅŸ saldırılardan korkmamıştır. Ne pahasına olursa olsun hakkın izinden, hakikatin çizgisinden ve Allah'ın yolundan ayrılmamıştır. İdrak ettiÄŸimiz muharrem ayı milletimize, Türk-İslam alemine dirlik, birlik ve sükunet getirmesini temenni ediyor, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin yüce Allah tarafından kabul olmasını niyaz ediyorum" dedi.

 

KAYMAKAM BİLGİ VERDİ

YahÅŸihan Kaymakamı Fatih Yılmaz ise, "Muharrem ayının bizim inanç dünyamızda, bizim ruh iklimimizde nadide bir yeri vardır. Muharrem ayı denildiÄŸinde tarihte meydana gelmiÅŸ birçok hadiseyi hatırlıyoruz. Hz. Adem'in tövbesinin kabul edildiÄŸi aydır. Hz. Nuh'un gemisinin kötülüklere, haksızlıklara karşı yelken açtığı gün yine muharrem ayı içerisinde. Hz. Musa'nın Firavun'u yerle yeksan ettiÄŸi gün-ay yine muharrem ayı içerisinde. Bizim toplumsal hafızamızda muharrem ayı denilince eleme kedere bizi kahreden bir hadise vardır ki o da Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) sözüyle aşığın iki küpesi olarak nitelendiriÄŸi sevgili torunları Hasan ile Hüseyin'den biri olan Hz. Hüseyin'in Kerbela'da ÅŸehit edilmesidir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

TÖRENE VALİ DE KATILDI

KonuÅŸmaların ardından İl Müftüsü Åžahin Yıldırım'ın yaptığı dua sonrası YahÅŸihan itfaiyesi binası ve belediye irtibat bürolarının açılış kurdelesi kesilirken, itfaiye ek binasının da temeli atıldı. Ayrıca itfaiye müdürlüÄŸü bünyesine katılan ve eÄŸitimleri tamamlanan kadavra ile arama-kurtarma köpekleri de törende hazır bulundu. Törene; Vali Yunus Sezer, MHP İl BaÅŸkanı Erdal BaloÄŸlu ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir