Kırıkkale rüzgarı esti

Etimesgut Belediyesi 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Türk Cumhuriyet ve toplulukları, hemşeri dernek vakıflarının yer aldığı büyük festival Türk Beyleri Kent Meydanı'nda gerçekleşti.
YOĞUN KATILIM OLDU
Etimesgut Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivale; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, İl Başkanları, STK başkanlarının yanı sıra, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı katıldı.
TÜRK DÜNYASINIIN EN BÜYÜK TOYU
Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde Kırıkkaleliler Dernek Yönetim Kurulu Adına konuşma yapan Başkan Av. Abdullah Polat; “Türk dünyasının en büyük toyu olan Etimesgut Festivalimize hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin Deyişiyle; “Şanlı Türk Tarihi, bir siyaset silahı ve siyasi tasarım vesikası değil; Bir şuur, bir destan, bir şaheser kaynağıdır.” Bu bilinçle, şanlı destanımızı, gelecek nesillere aktarmak, anlatmak en büyük şiarımız olmuştur. Bizler burada, kardeşliğin dilini, dostluğun sesini, birlik ve beraberliğin sıcaklığını iliklerimize kadar hissetmekteyiz. Bu nedenle inancımız gereği de biliyoruz ki; birlikte rahmet, ayrılıkta azap ve ızdırap vardır. Bu nedenle bizlere böyle bir imkânı sağlayan mesut insanların yaşadığı Etimesgut’umuzun kıymetli Belediye Başkanı Enver Demirel Beyefendi’ye huzurlarınızda gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN
Etimesgut Festivalinde Kırıkkaleliler Gecesinde tarihi bir güne şahitlik ettiklerini vurgulayan Başkan Polat; “Bu özel günümüz de öncelikle katılımları ile bizleri şereflendiren MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’ye şükranlarımızı arz ediyoruz. Yine gecemize katılarak bizleri onurlandıran MHP Genel Başkan Yardımcılarımıza, MDK Başkanımıza, Kırıkkale Valimize, Milletvekillerimize, Ankara ve Kırıkkale İl Başkanlarımıza, Etimesgut Belediye Başkanımıza, Etimesgut Kaymakamımıza, Gölbaşı Ve Sincan Belediye Başkanımıza, Kırıkkale’den Gelen İlçe Belediye Başkanlarımıza, MHP MYK Üyelerimize, Ankara Ülkü Ocakları Başkanımıza, STK Başkanlarımıza ve son olarak alanımızı hınca hınç dolduran çok kıymetli siz hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.. Ayrıca bizleri sizlerle buluşturan festivalimizin kurucusu Etimesgut Belediye Başkanımız Enver Demirel Bey’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin” dedi.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir
İLÇEDE ŞENLİK YAPILDI
Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde düzenlenen 32. Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliğinde Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi'nin helikopterli gösterisi ve jandarma bandosunun konseri büyük beğeni topladı.KÜLTÜR
GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Kırıkkale Belediyesi 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında "Kahramanlık Türküleri" dinletisi düzenledi. KÜLTÜR
FENER ALAYI YAPILDI
Kırıkkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104'üncü yılı fener alayı ve Seda Atçı konseriyle kutlandı.KÜLTÜR
30 AĞUSTOS COŞKUSU
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü, Kırıkkale kent merkezinde düzenlenen coşkulu etkinliklerle kutlandı.KÜLTÜR
MAHALLEDE SOKAK OYUNU
Kırıkkale Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını mahallelerde miniklerle buluşturmayı sürdürüyor.KÜLTÜR
PEHLİVANLI İÇİN ANMA
Türk resim sanatının usta ismi, dünya liderleri ve kralların portreleriyle tanınan Kırıkkaleli ünlü ressam Rahmi Pehlivanlı, vefatının 34. yıl dönümünde Keskin'de kabri başında ve adını taşıyan müze evinde düzenlenen törenle anıldı.KÜLTÜR
ÇOCUKLARA ETKİNLİK
Kimeski Mahallesi’nin başarılı muhtarı Hatice Altun yeni bir etkinlik ile adından yine söz ettirdi.KÜLTÜR






















