Gaziantep destek oldu

ÖNEMLİ BİR DESTEK
Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde, Karıştıran Mesire Alanı ve yapılması planlanan hayvanat bahçesi projesi için önemli bir adım atıldı. Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger, ilçelerinde doğa ve hayvan sevgisini teşvik edecek, halkın aileleriyle vakit geçirebileceği bir alan yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Projeyi hızla hayata geçirmek için, Gaziantep'in dünyaca ünlü ve Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesini işleten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den destek talep ettiklerini açıkladı.
TECRÜBELERİ ÖNEMLİ
Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin dünyada 4. sırada yer aldığını ve Türkiye'deki en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıdığını belirterek, bu tecrübelerden faydalanmanın projeleri için büyük bir avantaj sağlayacağını ifade etti. Projeye verilen destek için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Cönger, "Keskin’de doğaya ve hayvan sevgisine katkı sağlayacak bir alan oluşturmayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimizin aileleriyle keyifli vakit geçirebileceği, doğa ile iç içe bir ortam yaratmak, ilçemizin turizmine de katkı sunacak önemli bir adım olacaktır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeye katkısı, bizim için büyük bir şans," şeklinde konuştu.
YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Projenin bir parçası olan Karıştıran Mesire Alanı, bölgedeki doğal güzellikleriyle ünlü bir alan olup, doğa yürüyüşleri ve piknik gibi açık hava etkinlikleri için sıklıkla tercih ediliyor. Başkan Cönger, bu alanda yapılacak geliştirmelerle birlikte, bölgenin daha cazip bir hale geleceğini ve halkın daha fazla vakit geçirmek isteyeceğini dile getirdi. Keskin Belediyesi'nin bu projeyi gerçekleştirmesiyle, sadece yerel halkın değil, çevre illerden de turistlerin bölgeyi ziyaret etmeleri bekleniyor. Ayrıca, hayvanat bahçesinin doğayla uyumlu bir şekilde tasarlanması, hem hayvanların hem de ziyaretçilerin sağlıklı bir ortamda vakit geçirmesini sağlayacak.
MODEL OLUŞTURACAK
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin yöneticileri ve uzmanları ile yapılacak işbirliği, proje kapsamında yapılacak olan alanın işletilmesi, yönetimi ve bakımına dair önemli tecrübelerin aktarılmasını sağlayacak.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir
ÇOCUKLARA ETKİNLİK
Kimeski Mahallesi Muhtarı Hatice Altun, mahalledeki Kur’an Kursu’na katılan çocuklar ile mahallenin diğer çocukları için etkinlik düzenledi.YAŞAM
KUPA HEYECANI
Kırıkkale'de düzenlenen Türkiye İç Anadolu Şampiyonlar Turnuvası, kupa töreniyle sona erdi. YAŞAM
YAŞLI ÇİFTE DESTEK
Akçakavak köyü yangını sonrası evlerini kaybeden Haydar ve Dürdane Gündoğan çiftine destek sağlandı. YAŞAM
HUZUREVİ ZİYARETİ
Kırıkkale Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi. Vali H. Engin Sarıibrahim modern tesisteki sakinleri ziyaret etti.YAŞAM
PAZARI GEZDİ
Karakeçili Kaymakamı Yasin Mert, ilçe pazarında vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Pazar ziyaretinde alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Mert, pazarcı esnafına da hayırlı kazançlar diledi.YAŞAM
BEŞGEN KAFE AÇILIYOR
Beşgen Cafe Kütüphane, Kırıkkale'de düzenlenecek törenle hizmet vermeye hazırlanıyor. YAŞAM
SÜNNET ŞÖLENİ
Osmanlı döneminden günümüze miras kalan asırlık bir hayır şartını modern bir organizasyonla sahaya taşıdı.YAŞAM






















