En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Başkan Ceylan oldu

Kırıkkale’de yerel seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte İl Genel Meclisi’nde başkanlık heyecanı yaşandı. 23 oyun kullanıldığı seçimde AK Parti grubunun aday gösterdiği Hüseyin Ceylan oldu.
Bu haber 27 kere okunmuş. 17.04.2024 Çarsamba 20:08

SEÇİM YAPILDI

31 Mart’ta Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Mahalli İdareler Seçim heyecanı yaşandı. Yaşanan seçimin ardından Kırıkkale’de belirlene İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyelerinin ardından meclis üyeliklerinde başkanlık seçiminin heyecanı yaşandı. İl Genel Meclisi 2024 yılının yerel seçimden sonra düzenlediği ilk toplantısında başkanını seçti. Başkanlık seçimi için 23 İl Genel Meclis üyesi oy kullandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda başkanlık seçimi yapıldı. Toplantıda konuşma yapan il encümen müdürü Muhtemit Sarıyıldız, yeni dönemin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu. Daha sonra seçim için divan başkanlığı belirlendi.

 

 

BAŞKAN CEYLAN, 14 OY ALDI

Divan başkanlığına Ahmet Şenses seçilirken, divan üyeliklerine ise Cemal Piliç ve Onur Şencan seçildi. AK Partiden Hüseyin Ceylan, Ragıp Akyüz ve CHP’den ise Osman Ersayar, başkan adaylığı için yarıştı. 23 il genel meclis üyesinin oy kullandığı seçimde yeni dönem meclis başkanı 14 oy ile Hüseyin Ceylan oldu. Ragıp Akyüz 2 oy alırken Osman Ersayar ise 7 oy aldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir