En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yağış verimli oldu

Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’i makamında ziyaret etti.
Bu haber 129 kere okunmuş. 11.12.2023 Pazartesi 18:46

Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’i makamında ziyaret etti. Kırıkkale tarımı hakkında bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Sümer, verimli bir sezonun ardından ekim sonrasında beklenen yağışların gelmesi çiftçiyi sevindirdiğini söyledi.

 

GÖRÜŞME YAPTILAR

Tarım nüfusunun oldukça fazla olduğu Kırıkkale’de Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’i ziyaret ederek ilin tarımı hakkında görüş alışverişinde bulundular. Hububat ekimlerinin tamamlandığı Kırıkkale’de buğday ve arpa çıkışlarının başladığına işaret eden İl Müdürü Ateş, yağışlar sonrası çıkışların hızlandığını söyledi. İl Müdürü Ateş tarla faresi konusunda ekiplerin sahada çalışmalar sergilediğini ve çiftçilere mücadele konusunda bilgilendirmelerin yapıldığını vurguladı. İl Müdürü Ateş, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, yapılan değişiklikle birlikte tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar ‘taahhütname’ belgesi ile kayıt altına alınabileceğini sözlerine ekledi.

 

VERİMLİ BİR DÖNEM OLDU

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle sürekli istişare halinde çalışmalara devam edecekleri mesajını verdi. 2023 hububat sezonunu değerlendiren Başkan Sümer, verimli bir hububat hasat sezonunun geride bırakıldığını söyledi. Başkan Sümer’de “Bol, verimli ve bereketli bir hasat sezonu geçirdik. Üreticimizin büyük bölümü TMO’ya ürünlerini teslim ederek ödemesini aldı. Hasat sezonunun ardından başlayan ekim sezonu da tamamlandı. Ekim işlemlerinin ardından beklenen yağışlarında gelmesiyle birlikte ürün çıkışlarının başlamasıyla çiftçimizin yüzü bir kez daha güldü. Bilindiği gibi Kırıkkale’nin tarım arazilerinin büyük bölümü kıraçta. Bu nedenle yağmur ve kar yağışı büyük önem taşıyor. Kar yağışı da don olayı yaşanmadan önce gelirse hububat ekili arazilerimizde verimi olumlu yönde etkiler. Şimdiden tüm üreticilerimize bol bereketli bir sezon diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir