En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yağış iyi oldu

Kırıkkale'de 4 aydır yağmur bekleyen çiftçinin yüzü sonunda güldü. Kent genelinde etkili olan yağışlar ekili alanlara can suyu oldu.
Bu haber 77 kere okunmuş. 16.01.2024 Salı 19:03

YAĞIŞ İŞE YARADI

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, yağış azlığının Kırıkkale'de kuraklığa neden olabileceğini belirtti. “Gelecek için bugünden tedbir alınması gerektiğini” söyleyen Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, “Kuraklık kavramının değişkenlik arz ettiği Kırıkkale’de olması gereken yağışın görülmemesi ve tarlaların ve barajların su olmaması durumunda kuraklıktan bahsedilebileceğini kaydetti. Geçen yıl ülke genelinde yaşanan kuraklığın Kırıkkale çiftçisine de yansıdığını anlatan Öztürk, bu yıl ise mutlu bir hasat dönemi geçirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

 

YAĞIŞ AÇIKLAMASI

Sonbaharda etkili olan ve devam eden yağışların ürünün çimlenmesi adına çok gerekli olduğunun vurgulayan, Öztürk, "Bu yıl gerçekten hububat için mevsim şartları çok iyi gidiyor. Sonbaharda etkili olan yağışlar ürünün çıkışını artırmış ve iyi gelişmesini sağlamıştır. Hububat bitkisinin 'soğuklama' ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde sıcaklık 'sıfırın' altına düştü. Bundan dolayı ürünün kardeşlenme ve gelişmesi daha iyi olacaktır. Ayrıca yaşanacak don bitkinin fazla uzamasını önleyecek ve ilkbaharda kırılmasını engelleyecektir. Mevsimin aynı şekilde devam edeceği öngörülüyor yağış bu şekilde devam ederse rekolte ve ürün kalitesinde sıkıntı yaşanmayacağını tahmin ediyoruz" dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir