En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Vergi Haftası ziyareti

Kırıkkale Defterdar ı İbrahim Bayraktar, 30. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir ve yönetimini ziyaret etti.
Bu haber 781 kere okunmuş. 27.02.2019 Çarsamba 09:11

VERGİ HAFTASI ZİYARETİ

Ziyarette  Kırıkkale Defterdar ı İbrahim Bayraktar, Irmak Vergi Dairesi Müdürü Şemsettin Eser, Kaletepe Vergi Dairesi Müdürü Erhan Özbek ve müdür yardımcıları katıldı.  Ziyaretçilerin Vergi Haftasını tebrik eden Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, “Vergi, sosyal devlet olmanın en birinci göstergesi” dedi. Mali Müşavirlerin mükellef ile Maliye Bakanlığı arasında köprü vazifesi görevi gördüğünü kaydeden Aldemir, “Mali müşavirler şirketlerin finansal işlemlerinin yürütülmesinde oldukça önemli bir rol oynarlar. Çünkü en temel işleri muhasebedir. Biliyorsunuz ki, muhasebe oldukça hassas bir ölçüm işidir. Muhasebe sayesinde bir işin kar getirip getirmediğini ölçümleyebilir; işinizi büyütmek ya da sonlandırmak için karar alabilirsiniz. Tam da bu noktada şayet mali işlemler doğru ölçülmezse yani eksik ya da hatalı muhasebe yapılırsa, işletmenin gerçek durumu anlaşılamaz. Bu yüzden mali müşavirlerin vergi toplama konusunda yapmış olduğu işler büyük önem arz eder” dedi.

 

EKONOMİK GÜCÜN ETKİSİ VAR

Ülkenin uluslar arası birçok alanda söz sahibi olmasında toplanan vergilen büyük bir etken olduğunu dile getiren Aldemir,  “Bu ekonomik gücün en önemli unsuru da toplanan vergilerdir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vererek güvenli bir gelecek bırakmak, vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin seri ve etkin bir şekilde yürütmek, doğal afetlere uğrayan vatandaşlarımızın yaralarını ivedi bir şekilde sarmak için gerekli maddi kaynağı vatandaşlarımızın ödediği vergi gelirleri oluşturmaktadır. Verginin kutsal olduğu ve ödenen vergiler ile ülkenin daha çok gelişmiş ve mutlu günler yaşayacağı gerçeğini hatırlatarak, mükelleflerimizin ve Kırıkkale  il ve ilçelerde bulunan Vergi Dairesi çalışanlarının,  meslektaşlarım adına ‘30. Vergi Haftası’nı en iyi dileklerimizle kutluyor, mükelleflerimize bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

VERGİ KUTSALDIR

Kırıkkale Defterdar ı İbrahim Bayraktar ise, ziyarette yaptığı konuşmada, toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını söyledi.Hafta süresince toplumun tüm kesimlerinde vergi bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, "Ülke olarak ilerlemenin yolu bu bilinci toplumun tabanına yaymakla mümkün. Vergi mükelleflerinden oluşan bir kuruluşun idarecileri olarak memlekete faydalı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir