En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TYP’liler kadroya girsin

Kırıkkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ahmet Önal Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alarak...
Bu haber 1432 kere okunmuş. 12.06.2020 Cuma 15:05

Kırıkkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ahmet Önal Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alarak, Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında 3, 6 ve 9 aylık sürelerle çalışan işçilerin kadroya alınmaları ve çalışma sürelerinin sürekli hale getirilmesi istedi.

 

ÖNERİDE BULUNDU

Önal "Ülkemizin en büyük problemi olan işsizliğe geçici çözüm üretebilmek amacıyla İŞKUR tarafından uygulamaya konulan toplum yararına programlar birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. TYP kapsamında çalışan işçiler üç, altı ve dokuz aylık sürelerle istihdam edilmekte, bu durum ülke genelinde yüz binlerce insanımızın mağduriyet ile hak kaybı yaşamasına sebep olmaktadır. Sadece alındıkları iş kolunda değil, neredeyse her işin yaptırıldığı bu insanlar çoğu zaman haftalık kırk beş saatten fazla çalışmakta, bu durum zaten asgari ücret düzeyinde olan maaşlarına yansıtılmamaktadır. Üstelik ne kadar fedakârca çalışsalar da süreleri dolduğunda kendiliğinden işten çıkartılmaktadırlar. Amaçları sadece iş, aş ve çocuklarının geçimi olan bu insanlar kadrolu çalışma hakkından yararlandırılmayı, asgari ücret düzeyindeki maaşlarının artırılmasını, işlerinin sürekli hâle getirilmesini, kısacası seslerinin duyulmasını bekliyor” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir