En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Turquality anlatıldı

840 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri 2021 yılında Kırıkkale’den 22 firma 11.7 milyon dolarlık ihracat yaptı.
Bu haber 89 kere okunmuş. 28.12.2022 Çarsamba 16:32

TEŞVİK AÇIKLAMASI

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Sanayi İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Ticaret Bakanlığınca sunulan ihracat ve Turquality destekleri programlarının tanıtımı konulu toplantı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Kırıkkale TSO Başkanı Ahmet Varlı “2021 yılında Kırıkkale’den 22 firmamız toplamda 11.7 milyon dolarlık ihracat yaptı. Bu rakamı artırmak için devletimizin sunduğu teşviklerden yararlanalım” diye konuştu.

 

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale TSO konferans salonunda Ticaret Bakanlığınca sunulan ihracat ve Turquality destekleri programlarının tanıtımı konulu toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik, TSO Başkanı Ahmet Varlı, Sanayi İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB İl Müdürü Köksal Özen, Kırıkkale iş insanları katıldı. TSO Başkanı Varlı’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Turquality destek programları. KOSGEB KOBİGEL destek programları anlatıldı.

 

DEĞERLENDİRME YAPILDI

İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Tasarım Destekleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ebru Gülsoy ROJANS ATENCİO bilgilendirme sunumu yaptı. Gülsoy, Bakanlığın yeni nesil ihracat destekleri, Pazara giriş projesi hazırlama, Yur dışı Pazar araştırması, yurt dışı marka tescili, Pazar giriş belgesi desteği, küresel tedarik zinciri desteği, EXİMBANK destekleri, İşbirliği kuruluşları, UR-GE desteği, Yurt dışı fuar desteği, tanıtım desteği konularında detaylı bilgiler verdi. Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti. Vali Tekbıyıkoğlu toplantının boru cevap kısmında söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

 

İHRACAT VE DESTEK

İhracat destek ve teşviklerinin anlatıldığı toplantının açılışında konuşan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı “Biz Kırıkkale olarak ihracat konusunda zafiyetlerimizin farkındayız. Bu zafiyetlerimizi ortadan kaldırmak ve şehrimizin ihracat rakamlarını yükseltmek için devletimizin sunacağı teşviklerden ihracat yapan firmalarımız inşallah bu programlar neticesinde sonuna kadar yararlanır. Ülkemize dolayısıyla şehrimize hayırlı bir toplantı olur inşallah. Kırıkkale olarak 2021 yılında 11.7 milyon dolar ihracat rakamlarına ulaşmışız. İhracat yapan firma sayımız ise 22. Devletimizin sunduğu teşviklerden yararlanarak hem firma bazında, hem de toplam da elde ettiğimiz rakamları artırmayı hedefliyoruz.

 

SAYI ARTIRILMALI

Bu sayıyı artırmak için sanayicimiz ve imalat yapan firmalarımız devletimizin sunduğu teşviklerden daha fazla yararlanmak isteyecektir. Aslında şehir olarak bizim ihracat rakamımız daha yüksek. Ama ihracat yapan firmalarımızın bazılarının kayıtları bizim şehrimizde olmadığı için bu rakamlar gerçeği tam anlamıyla yansıtmıyor. Biz istiyoruz ki şehrimizin moral ve motivasyonu açısından bizim şehrimizde üretilip ihracat yapılan ürünlerin şehrimize yansıması. Ticaret Bakanlığımız nezdinde bir müracaatımız oldu. İnşallah o konuda bir çalışma yapılmasını umut ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir