En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tarım çalıştayı yapıldı

Düzenlediği faaliyetlerle sürekli üyelerini bilgilendiren, teknolojiye ayak uydurarak ekonomiye daha fazla katkı vermeleri konusunda çalışmalar...
Bu haber 613 kere okunmuş. 03.04.2019 Çarsamba 13:19

Düzenlediği faaliyetlerle sürekli üyelerini bilgilendiren, teknolojiye ayak uydurarak ekonomiye daha fazla katkı vermeleri konusunda çalışmalar sergileyen Kırıkkale Ticaret Borsası, Geleneksel Tarım ve Hayvancılık Çalıştayının üçüncüsünü gerçekleştirdi. NG Afyon Termal Otel’de gerçekleşen ve 2 gün süren çalıştayda üyeler istihdam seferberliği, tarım ve hayvancılığın sanayi ile entegresi gibi konularda bilgilendirildi.

 

 

TAM DESTEK KONULARINDA BİLGİLER VERDİ

Kırıkkale Ticaret Borsası tarafından geleneksel hale getirilen Kırıkkale Geleneksel 3. Tarım ve hayvancılık Çalıştayı yapıldı. NG Afyon Termal Otel’de gerçekleşen ve 2 gün süren çalıştaya Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ve borsa üyeleri katıldı. Çalıştayda Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığın son durumu ele alınırken, geçtiğimiz günlerde başlatılan İstihdam Seferberliği konusunda detaylı bilgiler verildi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sümer, yeni istihdama ücret desteği, Yeni istihdamın SGK primine, vergisine destek, Kısa çalışma ödeneği, asfari ücret desteği, düzenli ödemeye devamlı destek, Kalkınmaya ilave destek, Önce işbaşı eğitim sonra istihdam desteği ve İhtiyacınıza uygun nitelikli işgücü eğitimine tam destek konularında bilgiler verdi.

 

BEKLENTİLERİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Çalıştayın ilk gününde istihdam seferberliği anlatılırken, devamında üyelere Berat Uludoğan Tibos (Tescil) Bilgilendirmesi yaparken, Doç.Dr. Yunus Bahadır Güler genel yönetim, Pazarlama ve Satış ve İnsan Kaynakları Eğitimi verdi. Çalıştayın ikinci gününde Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Taşkın Erol tarafından Teşvik ve Destekler, Tarım ve Hayvancılığın Genel Sorunları hakkında bilgiler verdi. Eğitimlerin ardından kapanış konuşmasını yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığını bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Geleneksel Tarım ve Hayvancılık Çalıştayında masaya yatırdık. Sorunlar ve çözüm yollarını ele aldık. Şöyle bir baktığımızda Kırıkkale tarım ve hayvancılığında İstihdam, arazi toplulaştırması, sulu tarım. süne ile mücadele, tohum çeşitliliği, tarım ve hayvancılığın sanayi ile entegresi, tarım ve hayvancılığın pazar sıkıntısı, soğuk hava, toprak analizi, et ve süt kurumunun gelmesi, meyve ve sebze bahçelerinin çoğaltılması gibi talep ve beklentilerin olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 

 

ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ADIMLAR ATACAĞIZ

Kırıkkale’de Tarım ve Hayvancılığın daha da gelişmesi ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunması noktasında üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceklerine vurgu yapan Başkan Sümer “Sorunların ve beklentilerin üzerine giderek çözümü noktasında adımlar atacağız. Koordineli bir çalışmaya bu sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Eğitimler ve Danışmanlıklar Konusunda her zaman desteklerini esirgemeyen Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Taşkın Erol ve Doç.Dr. Yunus Bahadır Güler’e, çalıştayımıza katkıda bulunan saygıdeğer üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarım teşekkür ederim. Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığının daha iyi bir noktaya gelmesi adına yapacağımız çalışmalar bundan sonraki süreçte de devam edecektir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir