En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Su sorunu çözüldü

Geçtiğimiz dönemlerde sürekli içme suyu sıkıntısı yaşanan Bahşılı ilçesinde son zamanlarda yapılan çalışmalarla su sıkıntı olmaktan çıktı.
Bu haber 320 kere okunmuş. 08.04.2021 Perşembe 18:36

ÖNEMLİ GELİŞME

Geçtiğimiz dönemlerde sürekli içme suyu sıkıntısı yaşanan Bahşılı ilçesinde son zamanlarda yapılan çalışmalarla su sıkıntı olmaktan çıktı. Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, 1387 adet su arızasının giderildiğini, 680 yeni abonenin açıldığını ve memba kalitesinde su bulduklarını, yapılan çalışmalarla Bahşılı'da suyun sorun olmaktan çıktığını söyledi.  

 

KANAL BAĞLANTISI YAPILDI

Gerçekleştirilen su çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Nisan ayı itibariyle 1387 adet su arızası giderildi. İlçemiz yaptığımız çalışmalar neticesinde bir cazibe merkezi oldu. İlçemiz göç almaya başladı. Bu da yeni açtığımız abonelerle kanıtlanmış oldu. 680 adet yeni su abonesi bağladık. Bu da 680 tane yerleşim olduğu anlamına geliyor. Kanal konusunda da zaman zaman şikayetler oluyordu. Bizde 380 tane kanal bağlantısı yaptık. Toplamda 2 bin 600 metre altyapı yaptık. İlçemizin içme suyu kaynaklarını artırmaya yönelik çalışmalarımız oldu.

 

MEYDAN AÇIKLAMASI

Bahşılı ilçesinde meydan sorununun da giderilmesi için başlatılan 15 Temmuz Şehitler Meydanı çalışmalarının başladığını belirten Belediye Başkanı Tekin "Bir süre önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz ve yer teslimi yaptığımız 15 Temmuz Şehitler Meydanı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaklaşık 5 bin 400 metre kare alan üzerine yapacağımız yeni meydanımız kısa zamanda tamamlanacak inşallah. Yeni meydanımızın ihale bedeli yaklaşık 1 milyon 200 bin TL. Bunun 1 milyon TL'sini Milletvekilimiz Ramazan Can ve İl Başkanımızın desteğiyle hibe olarak almış bulunuyoruz. Bir kez daha desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kalan 200 bin TL'sini de biz belediye olarak karşılayacağız. Zemin çalışmaları yapılıyor, ilçe meydanında lavabo ihtiyacı vardı o ihtiyaç gideriliyor. Yaklaşık 2 aylık bir süre zarfında yüklenici firma çalışmalarını tamamlayacak.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir