En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sorumlusu kim

İktidar gıda ürünleri başta olmak üzere tüm ürünlere yapılan zam konusunda “fahiş fiyat” araştırmasına başlarken, suçlu olarak da zincir marketler gösterildi. Peki marketler gerçekten suçlu mu ve piyasada neler oluyor.
Bu haber 273 kere okunmuş. 28.09.2021 Salı 18:11

TABELALARA BAKSINLAR

İktidar gıda ürünleri başta olmak üzere tüm ürünlere yapılan zam konusunda “fahiş fiyat” araştırmasına başlarken, suçlu olarak da zincir marketler gösterildi. Peki marketler gerçekten suçlu mu ve piyasada neler oluyor. Bu soruların yanıtları için Kırıkkale’de birkaç marketin yöneticisi haber sitemize özel açıklamalarda bulundu. En sonda söyleyeceğini en başta söyleyen bir market yöneticisi, “Fahiş fiyat araştırmaya gerek yok ki! Fahiş fiyat için herhangi bir benzin istasyonunun fiyat tabelasına bakmak yeterli. Döviz ve petrol fiyatları ne kadar artarsa gıda başta olmak üzere tüm ürünlerin de fiyatını etkiliyor ve artırıyor” dedi.

 

GİRDİ MALİYETİ YÜKSEK

Marketlere gelen ürünlerin neredeyse her hafta fiyatlarının değiştiğine dikkat çeken bir başka market yöneticisi ise “Bu fiyatları biz artırmıyoruz. Bize gelen listeye göre fiyat belirleniyor. Biz haydi bu hafta şu ürünün fiyatını artıralım demiyoruz. Neredeyse her hafta gelen ürünlerle birlikte fiyatlar da artmış bir şekilde güncelleniyor. Peki neden böyle oluyor diye biz de soruyoruz. Onlar da girdi  ve üretim maliyetlerinin artması nedeniyle fiyatları güncellemek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar” diyor.

 

BÖYLE BİR MANTIK OLMAZ

“Türkiye’de petrol, enerji ve diğer ürünlere sürekli zam yapılırken, bunun gıda ürünlerine yansımamasını beklemek aptallık olur” diyen bir başka market yöneticisi ise, “Hiç kimse keyfi şekilde davranamaz bu konuda. Ülkemizde petrol fiyatları sürekli artıyor, doğalgaz fiyatı artıyor, enerji fiyatı artıyor, döviz sürekli yükseliyor, dövizin yükselmediği durgun zamanlarda bile enerji fiyatlarına zam yapılıyor. Sonra bunun gıda üretimine yansımaması isteniyor. Böyle bir mantık mümkün mü? Önce bu ülkeyi kim yönetiyorsa onlar bu zamları yapmayacak, sonra bu zamlar hiçbir şeye yansımayacak. Mantık budur” diye konuşuyor.

 

İSTİKRAR KALMADI

Dövizin hareketli olması, akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların üretim maliyetlerini artırdığının altını çizen market yöneticileri, marketleri fahiş fiyatla suçlamanın haksızlık olduğunu söylüyorlar. Fahiş fiyat arayanların akaryakıt, doğalgaz ve enerji fiyatlarına bakmasını isteyen market yöneticileri, “Bu konuda ne yazık ki bir istikrar kalmadı. İstikrarı sağlasınlar fiyatların en azından sabitlenir. Marketleri suçlayarak milletin gazını almaya yönelik girişim gibi geliyor bunlar. Sorun, enerji ve girdi maliyetlerinin yüksek olması. Önce bunu halletmeliler” yorumunda bulunuyorlar.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir