En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sertifikalı tohum uyarısı

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, bölgelerinde çiftçilerin hububat ekimi için hazırlıklara başladığını belirterek, çiftçilerin, ekim yaparken sertifikalı tohum kullanmalarının hasat döneminde verimi artırdığını söyledi.
Bu haber 465 kere okunmuş. 08.10.2020 Perşembe 18:09

TOPUM ÇOK ÖNEMLİ

Ekim ayı dolayısıyla çiftçileri uyarılarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, çiftçilerin ekim yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulundu. Çiftçilerin, ekim yapmadan önce iyi bir toprak hazırlığı yapmaları gerektiğini vurgulayan Öztürk, “Çiftçilerimiz ekim yapmadan önce toprağı iyi bir şekilde ekime hazırlaması gerekir. Mutlaka sertifikalı tohum kullanmaları ve toprak tahlil sonuçlarına göre gübre atmaları, üründe kalite ve yüksek verim alınabilmelerine katkı sağlayacaktır. Ekilecek tohum, meydana gelebilecek çeşitli hastalıklara karşı mutlak surette ilaçlanması gerekiyor. Tohum ilaçlaması yapılmadığı takdirde, ekilen alanlarda büyük boşluklar halinde çimlenme eksikliği görülmektedir. Bu da ciddi ölçüde ürün kaybı yaşanmasına neden olmaktadır.” dedi.

 

 BİLGİLER VERİLDİ

Sertifikalı tohum kullanımının üründe verimi yüzde 15 ile 25 arasında artırdığını söyleyen Öztürk, “Sertifikalı tohum ekildiğinde verimde yüzde 15-25 artış olduğu gibi elde edilen üründe daha kalitelidir. Çiftçimiz elde ettiği kaliteli ürünü daha yüksek fiyata satarak daha fazla kar elde etmektedir. Sertifikalı hububat tohumluğu kullanan çiftçilerimize zaten devletimiz bu tohumluğun yarı fiyatına yakınını ödüyor ve çiftçimiz ekim için kullandığı tohumluğun yarı fiyatını ödemiş oluyor. Bölgemizde şu günlerde tarlalarını daha önceden hazırlığını yapan çiftçilerimiz ekime başlarken, bazı çiftçilerimiz ise ekim hazırlığına devam ediyor. Bu günlerde başlayan ekim işleri Pancar çiftçimizin hasadı tamamlaması ile Kasım ayı sonuna kadar devam eder. Bu vesile ile çiftçilerimize kazasız belasız bir ekim sezonu geçirmelerini diliyorum.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir