En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Savunma toplantısı

ABC Eğitim Kurumları ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen ‘Türkiye'nin En Büyük Savunma Sanayileri’ Kırıkkale’de buluştu.
Bu haber 75 kere okunmuş. 28.12.2022 Çarsamba 16:28

KONFERANS DÜZENLENDİ

Nur Cami Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Meriç Topaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, ABC Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Makine Teknolojileri alanı Lise Öğrencileri, Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile yine bu sektöre yön veren işveren ve çalışanlar katıldı.  ‘Türkiye'nin En Büyük Savunma Sanayileri’ Kırıkkale buluşmasında TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş, Aselsan Kıdemli Lider Mühendis Can Küçük, Roketsan Yurt İçi Faaliyetler Lideri Necip Karaşıray ve Makine Kimya Endüstrisi A.Ş. Mek. Sis Müdürü Onur Güngör konuşmacı olarak katıldı.

 

GÜLEÇ BİLGİ VERDİ

Teknoloji zirvesinin önemine değinen ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, “Makine Teknolojisi, dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabetin üst düzeyde olduğu sektörlerden biridir. Bu sektörde, havacılıktan otomotiv endüstrisine, savunma sanayinden imalat sanayine kadar her türlü makinanın tasarım ve üretimi yapılmaktadır. Şehrimiz Makine sanayileri bakımından Türkiye'nin odak noktalarından birini oluşturmaktadır. Genç Cumhuriyet şehri Kırıkkale'nin gelişmesi, büyümesi ve bugüne taşınması savunma sanayii ile olmuştur. Makine ve İmalat sektöründe gelişen yeni teknolojiyi tanıtmak ve yeni fikirleri filizlendirmek için sektörün önde gelenlerini bir araya getirmek şehrimiz için artık kaçınılmaz olmuştur” dedi.

 

TEKLONOJİ ZİRVESİ ÖNEMLİ

Teknoloji zirvesinin önemine değinen ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, “Makine Teknolojisi, dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabetin üst düzeyde olduğu sektörlerden biridir. Bu sektörde, havacılıktan otomotiv endüstrisine, savunma sanayinden imalat sanayine kadar her türlü makinanın tasarım ve üretimi yapılmaktadır. Şehrimiz Makine sanayileri bakımından Türkiye'nin odak noktalarından birini oluşturmaktadır.

 

CUMHURİYET ŞEHRİ KIRIKKALE

Genç Cumhuriyet şehri Kırıkkale'nin gelişmesi, büyümesi ve bugüne taşınması savunma sanayii ile olmuştur. Makine ve İmalat sektöründe gelişen yeni teknolojiyi tanıtmak ve yeni fikirleri filizlendirmek için sektörün önde gelenlerini bir araya getirmek şehrimiz için artık kaçınılmaz olmuştur. Makine Teknolojileri Zirvesi ile çok değerli kurumların kendi çalışmaları hakkında bilgi vermesi, sektörde öncü olduğu noktaları anlatması ve imalat sektöründeki yenilikler hakkında farkındalık oluşturmaları hedeflenmektedir” dedi.

 

TEŞEKKÜRLER HARUN GÜLEÇ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale’nin Savunma Sanayi ile kurulmuş bir şehir olduğunu söyleyerek, “Kırıkkale’nin var oluş sebebi ise savunma sanayidir. Burada böyle bir programın düzenlenmesine öncülük eden ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Harun Güleç’e teşekkür etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir