En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sorunları sıraya koydum

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal SÖZCÜ’ye konuştu. “Sorunları sıraya koydum. Hepsini şikayet etmeden çözeceğim” dedi.
Bu haber 19 kere okunmuş. 18.04.2024 Perşembe 18:57

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP Milletvekili Ahmet Önal, AKP’nin kalesi Kırıkkale’de her iki kişiden birinin oyunu alarak başkan seçildi. Kırıkkale 35 yıl sonra CHP’ye geçti. 2014’deki yerel seçimde yüzde 2.7 olan CHP oylarını 10 yıl sonra yüzde 50’ye çıkaran Önal, 99 bin geçerli oydan 49 binini aldı. En yakın rakibi AKP adayı ise 23 binde kaldı. Önal, “Ben Kırıkkaleli’nin kardeşi, abisi, oğlu, arkadaşıyım. Herkesten oy aldım. En büyük sorunumuz suya ulaşmak.  Altyapı tamamen asbestli borulardan oluşuyor. Ama artık çözüm makamıyız, şikayet etmeyeceğiz, sorunları sıraya koydum, hepsi çözülecek’’ dedi ve şunları söyledi:

 

SANDIKLAR PATLADI

Kırıkkale’de oyumuzu arttırmadığımız sandık yok, yüzde 99’unda birinci çıktık. AKP ikinci, MHP üçüncü oldu. AKP ve MHP oylarının toplamından da fazla aldık. Milletvekilliğim dönemimde Kırıkkale’nin sorunlarının tamamına dokunarak, Meclis’te anlatarak ve takip ederek, gündemde tutarak bu günlere geldik. Kırıkkale 200 bin nüfuslu ve Ankara’nın dibinde bir Cumhuriyet şehridir. Seçmeni isim isim tanırım.  Eğitim hayatımın tamamı Kırıkkale’de geçti. 12 yıl burada avukatlık yaptım.

 

HİÇBİR ŞEY YOK

Ulaşım çok ciddi bir problem, otopark yok. Yollar dar. Şehir planlaması yapılmamış. Bu kent hiç gülmedi.  Maalesef günü kurtaran çözümler yapılmış. MKE ile beraber var olmuş, hızla sanayileşmiş bir kent.  Ama son yıllarda sanayi kimliğini kaybetmiş, göç vermiş. Belediyenin sosyal tesisi yok. Emeklinin, kadınların, gençlerin gideceği yer yok. Kırıkkale’de bir gün kalınacak misafirhane bile yok. Mahallelerde park yok. Sorunları biliyorum, halkımız fırsat verdi çözeceğiz.

 

 

EN BÜYÜK SORUN ALT YAPI

Önal, kentteki en büyük problemin suya erişm ve alt yapı sorunları olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Altyapı iflas etmiş. Her gün onlarca boru patlıyor. Yetişmek için yedek ekipler kurduk. Tamir ediyorsunuz, 20 metre yukarıda, alt cadde de tekrar patlıyor. Altyapının tamamı asbestli boru. Musluktan akan su içilmiyor. Su arıtma sistemi de bakımsız ve yıllarca göz ardı edilmiş, çürümüş. Hiçbir şey yapmamışlar. Şikayet etmiyorum,  bu durum saptaması.”

 

BORÇ DA KESİNTİ DE ÇOK

Önal bir diğer sorunun da önceki dönemden kalan borçlar olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Belediyenin mali durumu ile ilgili çalışma yapıyoruz. Ciddi bir borç var. Devlete olan borçlar, daha önce kullanılan kredi kesintiler var… Her şey tozpembe değil. Gelir gider tablosunu belediye binasına asacağız. Şeffaf bir belediyecilik olacak. Bundan sonra ihaleler Ankara modeli ile kameralar önünde yapılacak.  Herkesi kucaklayacağım, çok çalışacağım.”

 

SAVUNMA KOMİSYONU ÜYESİ

İki dönemdir CHP Kırıkkale Milletvekili olan Ahmet Önal, 1983’de Kırıkkale’de doğdu. 2005 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve serbest avukatlık yaptı. 2015-2018 yılları arasında CHP Kırıkkale İl Başkanlığı görevini yürüttü.  TBMM’de Milli Savuna Komisyonu üyeliği de yaptı. Önal Belediye Başkanı seçildiği için TBMM’deki görevlerinden de ayrılacak.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir