En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Protokol imzaladılar

Kırıkkale Valiliği ve Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan protokolle, Kırıkkale’de satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla...
Bu haber 53 kere okunmuş. 29.02.2024 Perşembe 18:50

Kırıkkale Valiliği ve Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan protokolle, Kırıkkale’de satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla, okul öncesi eğitime yönelik hazırlanan Minik Hamleler projesi hayata geçiriliyor. Projeyle, okul öncesi çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirme amaçlanıyor.

 

İMZALAR ATILDI

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Anaokulu çağındaki çocukları erken yaşta satranç sporuyla tanıştırmayı, çocukların gelişimine katkı sunmayı ve ülke genelinde satranç sporcularının sayısını artırma hedefiyle hazırlanan Minik Hamleler projesi Kırıkkale’de hayata geçirecek protokol imzalandı. İmza Törenine Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Fedarasyon Başkan vekili Ömer Asım Ötegen, İl milli Eğitim Müdür V. Serkan Akpınar ve Satranç İl Temsilcisi Bülent Köksal katıldı.

 

MALZEME DAĞITILACAK

Kırıkkale’de 29 anaokulunda “Minik Hamleler Projesi” kapsamında uygulanacak olan projenin işbirliği protokolü Kırıkkale Valiliği ve Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalandı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, okul öncesi çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirmek ve başarılı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan projenin Kırıkkale’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Söz konusu proje kapsamında ana okullarda satranç malzemeleri verilmesi, eğitim kitapları dağıtılması ve anaokulu öğretmenlerimize satranç sporuyla ilgili hizmet içi eğitim verilmesi planlanmaktadır.

 

ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Minik Hamleler projesinin çocuklara erken yaşta satrançla tanışma fırsatı sunacağını belirten Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay “Bu proje ülkemiz için önemli bir kazanım. ‘Minik Hamleler’ projesi, genç zihinleri geliştirirken ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacak. Çocuklarımız için yaptığımız her hamle, ülkemizin refahına katkı sağlayacak ve bizi daha aydınlık bir geleceğe hazırlayacak. Satranç artık gençler arasında parlıyor, aileler satranca daha çok ilgi gösteriyor. Bundan mutluyuz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir