En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Pakistan’a yardım eli

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Pakistan'da yaşanan sel felaketinden etkilenen insanlar için 250 adet 25 kg'luk un yardımında bulundu.
Bu haber 128 kere okunmuş. 21.09.2022 Çarsamba 18:53

Yapılan yardımla ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İŞLER şunları söyledi; "Kızılay olarak her konuda mağdurların  yanında oluyoruz. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa, neresinde bir mağdur varsa Kızılay olarak hep yanlarında oluyoruz. Kızılay dünyanın en büyük yardım kuruluşudur. Pakistan ve Türkiye sevinçte ve kederde her zaman birlikte olmuş iki ülkedir. maalesef alışılagelmişin 5 katı şiddetinde yağan Muson yağmurları sebebiyle Pakistan’ın üçte biri sular altında. Milyonlarca insan evleri hasar gördüğü için barınma ihtiyacı içerisinde. İkibinin üzerinden insan hayatını kaybetti. Türkiye her zaman olduğu gibi Pakistan’ı bu zor gününde yalnız bırakmadı. Biz Türk Kızılay olarak 2005 yılından bu yana Pakistan’daki Delegasyonumuz ile sosyoekonomik güçlendirme ve temel ihtiyaçların karşılanması noktasında birçok faaliyet yürütüyoruz.

 

YARDIM BİLGİSİ VERİLDİ

Sel felaketinin ilk dakikalarından itibaren ise Pakistan Delegasyonumuz aracılığıyla ve Pakistan Kızılayı ile birlikte sahada yardım faaliyetlerimize başladık. Kızılay olarak şu ana kadar Pakistan’a yardım Treni ile 150 tonluk malzeme sevk edildi. Kara yolu ile tırlarla da 50 tonluk yardım malzemesi sevk edildi. Bu malzemelerin içinde bin adet çadır, onbin adet erzak kolisi, hijyen kolileri ve çeşitli yardım malzemeleri bulunmaktadır. Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak  merhametli bir bağışçımızın Pakistan da yaşanan sel felaketinden etkilenen insanlar için yaptığı 250 adet 25 kg’luk unları Pakistanlı kardeşlerimize gidecek olan trene göndermek için teslim alarak Türk Kızılay Genel Merkezine yolladık.'' dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir