En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ömrünü adadı

Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı ve Onursal Başkanı Mustafa Özbek, uzun zamandır savaştığı amansız hastalığa yenik düşerek...
Bu haber 430 kere okunmuş. 15.04.2020 Çarsamba 18:45

Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı ve Onursal Başkanı Mustafa Özbek, uzun zamandır savaştığı amansız hastalığa yenik düşerek bu sabah (15.04.2020) hayatını kaybetti. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Özbek’le ilgili açıklamada bulundu.

 

 

BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Onursal Başkan Mustafa Özbek’in acı kaybı üzerine Genel Başkan Pevrul Kavlak, Yönetim Kurulu adına bir taziye mesajı yayımladı. Genel Başkan Kavlak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaşamını metal emekçisinin hak mücadelesine adamış, Türk Metal Sendikası’nın önceki genel başkanı, Türkiye sevdalısı Mustafa Özbek’i uzun süreden beri savaştığı amansız hastalığı nedeniyle kaybettik. Sendikamızın onursal başkanı Mustafa Özbek’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm üyelerimize başsağlığı diliyorum.”

 

 

 

MUSTAFA ÖZBEK KİMDİR?

Mustafa Özbek, Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi’ne bağlı Kenan Obası Köyü’nden bir Türkmen ailesinin 9 çocuğundan biri olarak 28 Aralık 1940 tarihinde dünyaya geldi. Mustafa Özbek, Orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1957 yılında Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkale Bölge Müdürlüğü Cer Atölyesi’nde ‘Lokomotif ve Dizel Tamircisi’ olarak çalışmaya başladı. Özbek, 1961’de başladığı ve iki yıl süren vatani görevini tamamladıktan sonra yeniden MKE Kurumu’na girdi. Bu sefer işi ‘İmalat Tornacılığı’ idi… Mustafa Özbek, çalışkanlığı, mesai arkadaşlarına karşı davranışları ile kısa sürede çevresine kendisini sevdirdi. İşine bağlılığı, sorumluluk anlayışı, dürüstlüğü, vatanseverliği ve çevresine güven telkin eden kişiliği ile bütünleşen Mustafa Özbek, işyerinde “İşçi Temsilciliği” görevine getirilerek sendikacılık hayatına başladı.

 

2009’DA GÖREVİ BIRAKTI

1971 yılında Kırıkkale Metal İşçileri Sendikası’nın ikinci başkanlığına seçilen Mustafa Özbek, 1972 yılında yapılan genel kurulda ise Kırıkkale Metal İşçileri Sendikası’nın Genel Başkanlığına getirildi. 17 Kasım 1973 tarihinde Türkiye Metal İş Federasyonu milli bir sendika modeline dönüşerek Türk Metal Sendikası adını aldı. Aynı tarihte yapılan genel kurulda Mustafa Özbek, Türk Metal Sendikası’nın Genel Sekreterliğine seçildi. Türk Metal Sendikası’nın 8–9 Kasım 1975 tarihinde yapılan 2’inci Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan seçilen Mustafa Özbek, o tarihten 3–5 Nisan 2009 tarihinde yapılan Türk Metal Sendikası 13’ncü Olağan Genel Kuruluna kadar, metal işçilerinin takdirleri ve güvenleri ile Genel Başkanlık görevini sürdürdü.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir