En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mücadele çalıştayı

Kırıkkale'de "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Bu haber 223 kere okunmuş. 20.12.2021 Pazartesi 18:09

ÇALIŞTAY YAPILDI

Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de ya da Kırıkkale'de yaşanan bir sorun olmadığına dikkati çeken Tekbıyıkoğlu, "Tam aksine tüm dünyada yaşanan küresel bir sorun. Birleşmiş Milletler'in hazırladığı rapora göre, dünyada günde yaklaşık 137 kadın, erkek şiddetiyle hayatını kaybediyor. İnsanlığı zehirleyen bu sorunun kökünden kazınması için hepimiz canla başla mücadele etmekteyiz. 10 yıldan beri de bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıldı." diye konuştu.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Tekbıyıkoğlu, KADES konusunda bazı yanlış anlaşılmaların olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Kadınlarda 'Nasılsa benim başıma gelmez, eşimle iyiyim, böyle bir beklentim de yok' gibi bir anlayış var. Bu, böyle bir şey değil. Komşumuzun veya sokakta şiddete uğrayan birinin başına geldiğinde uygulama ile polisi çağırabilirsiniz. Bizim başımıza gelmeyebilir ama başka birinin hayatını kurtarabiliriz. Şu an itibariyle KADES'i indiren kişi sayısı 2 milyon 967 bin 408'dir. Kasım ayı itibarıyla da yaklaşık 270 bine yakın ihbar değerlendirildi. 350 kişinin de elektronik kelepçeyle takibi yapılıyor. İlimizde de yaklaşık 8 bin 542 kişiye KADES'le ilgili bilgi verildi. 1500'e yakın kişiye tedbir kararı, şiddet mağduru 275 kişiye de koruyucu tedbir kararı uygulandı. 583 kadın İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildi. Kadın cinayetleri yıllar itibarıyla bir zikzak çizse de azalım eğiliminde. Bu eğilimi daha aşağıya seyreder şekilde çalışmalara devam edeceğiz."

 

SUNUM YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Yakup Yeşilırmak da kadına yönelik şiddetle ilgili tüm kamu kurumları olarak ortak ve toplumsal mücadeleyi iş birliği içerisinde yürütmeyi hedeflediklerini kaydetti. Çalıştay, uzmanlar tarafından yapılan sunumlarla devam etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir