En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kurbanlık için uyarı

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı.
Bu haber 366 kere okunmuş. 12.07.2021 Pazartesi 18:42

ÖNEMLİ BİR UYARI

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı. Kurbanlık hayvanların yerel üreticilerinden alınması gerektiğini belirten Sümer, böylelikle hem üreticiye hem de il ekonomisine katkıda bulunulacağını söyledi.  Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, açıklama yaptı. Sümer, kurbanlık hayvanların yerli üreticiden, hayvan pazarlarından alınması yönünde tavsiyede bulundu. Sümer, “Bir hafta sonra Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Kurban kesme görevini yerine getirecek olan halkımızdan benim bir ricam var.

 

DİKKAT EDİLMELİ

Biz kurbanımızı,  o işi yapan üreticimizden alalım. Bir takım zahmeti elbette var ama kolay olsun diye hazır alma yoluna gitmeyelim. Hangi hayvanlardan kurban olur, kurban neden kesilir gibi konular hakkında bilinçlenmek gerektiğine dikkat çeken Sümer, “Bu konuda kimse kimseyi kandırmasın. Kurban bayramında amacımız kilo ile et almak mı, yoksa dini görevimizi yerine getirmek mi? Asıl amacımız dini vecibemizi yerine getirmek olduğuna göre bunu yaparken eski geleneklerimize bağlı olarak, kurbanlığımızı hayvan pazarlarından, yerel üreticimizden görerek alalım. Bu vesile ile üreticimizin, ilimizin ekonomisine katkı koyalım” dedi.

 

DESTEK AÇIKLAMASI

Sümer, Türk çiftçisinin üretkenliğine de dikkat çekerek, “Köyüme geri dönüyorum gibi devletimiz tarafından desteklenen projeler var. Biz üreticimizi köylerimizde tutmak istiyorsak, kooperatiflerimizi düzgün şekilde yönetmeliyiz. İlimizde ve ülkemizde bunun çok güzel örnekleri var. Son dönemlerde kadın kooperatiflerimizin sayısında artışlar var. Onlarda aktif olarak üretime katılıyorlar, satışlarıyla da hem kendi ekonomilerine hem de köy ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bunların hepsi bir olmaktan geçiyor” şeklinde konuştu. Türk çiftçisinin her şeyin en iyisine en güzeline layık olduğunun altını çizen Sümer, açıklamasını şu sözlerle noktaladı, “Türk çiftçimiz çalışkandır, üretmeyi sevendir. Biz üreticimizin önünü açalım, üretim yapmalarına engel olmayalım. Biz ithalatla dünya çiftçisini beslemeyi, desteklemeyi bırakıp, kendi köylümüzü, çiftçimizi destekleyelim” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir