En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kurban tedbirleri alındı

Kırıkkale Valiliği ve İl Müftülüğü 2019 yılı kurban hizmetler komisyonu yaklaşan kurban bayramı öncesi gerekli tedbirlerini ve çalışma hazırlıklarını tamamlıyor.
Bu haber 476 kere okunmuş. 05.08.2019 Pazartesi 21:30

Kırıkkale Valiliği ve İl Müftülüğü 2019 yılı kurban hizmetler komisyonu yaklaşan kurban bayramı öncesi gerekli tedbirlerini ve çalışma hazırlıklarını tamamlıyor. Büyükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 400 TL, küçükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 50.00 (Elli) TL olarak belirlendi.

 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR

Konu hakkında komisyon tarafından Kırıkkale Valiliği internet sitesinde yer alan duyuru metninde şu ifadeler yer aldı, “11-14 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kurban Bayramının vatandaşlarımız tarafından huzur içerisinde kutlanabilmesi ve kurban kesecek vatandaşlarımızın da dini hükümlere uygun, çevre ve halk sağlığına riayet edilerek kurbanlarını kesebilmelerine yardımcı olmak amacıyla İlimiz Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca aşağıdaki tedbir ve kararlar alınmıştır.”

 

KURBAN SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ

“Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü karşısındaki Belediye Açık Hayvan Pazarı olarak belirlenmiştir. Özelleştirilen Belediye Mezbahası (Yaren Et ve Et Ürünleri Firmasına Kiralık). Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü karşısındadır. (büyük ve küçükbaş hayvan kesimi yapılacaktır.) İl Özel İdaresine ait, özelleştirilen Hasandede El-Taş özel Mezbahası, (küçükbaş hayvan kesimi yapılacaktır.) Bu kesim yerlerinde kiracı firmalar ve ehil kasaplar tarafından kesim yapılmaktadır.”

 

KURBAN KESİMİ UYARISI

“Cumartesi Kapalı Pazar Yeri, Kaletepe Kapalı Pazar Yeri, Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri. Ayrıca isteyen vatandaşlarımız etrafı kapatılmış özel mülk veya bahçesinde gerekli sağlık bilgisi şartlarına uymak kaydıyla kurbanlarını kesebileceklerdir.”

 

KESİM VE SATIŞIN YASAK OLDUĞU YERLER

“Kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında cadde, sokak, park ve bulvar gibi umuma açık yerlerde kurban satış ve kesimine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu konuda gerekli denetimler, Belediye zabıtası ve diğer kolluk kuvvetlerince yapılacaktır. Kurban satış ve kesim yerlerinde görevlendirilen personel, denetim elemanları ve din görevlilerine kurumlarınca tanıtıcı "Görev Kimlik Kartı", ayrıca kurban kesmek için görevlendirilen kasap ve yardımcı elemanlara ise "Kesim Elemanı Kimlik Kartı" verilecektir. Ehil olmadıkları için "Kesim Elemanı Kimlik Kartı" verilmeyenlerin kurban kesmelerine müsaade edilmeyecektir.”

 

KURBAN KESİM ÜCRETİ

“Büyükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 400,00 (Dört yüz) TL'dir, Küçükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 50.00 (Elli) TL olarak belirlenmiştir. Canlı hayvan pazarı bitişiğindeki Belediye mezbahasında kurban kesimi Belediye Başkanlığı ile sözleşmesi bulunan Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından yapılacağından kurban kesim sırası ve randevu Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından verilecektir. Hasandede ElTaş mezbahasında kurban kesimi El-Taş firması tarafından yapılacak olup, kurban kesim sırası ve randevu El-Taş Firması tarafından verilecektir.”

 

SATIŞ YERLERİNİN DENETİMİ

Kurban satış yerleri Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 29 Temmuz 2019 tarihinden itibaren denetlenecektir. 2. Kurban kesim yerleri ise bayram günlerinde Denetleme Komisyonu tarafından denetlenecektir. Kurban kesilen sığır cinsi hayvanların kulak küpesi ve pasaportları, üreticiler, satıcılar, kasaplar, kasap yardımcıları, veterinerler, muhtarlar, belediye zabıta görevlileri, vekâletle kurban kesim organizasyonu yapanlar ve diğer görevliler vasıtasıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine 20 Ağustos 2019 Salı günü mesai bitimine kadar teslim edeceklerdir.

 

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

“İlgili Bakanlar Kurulu Kararı, Yönetmelik, Tebliğ ve bu mevzuat doğrultusunda Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan karar doğrultusunda sokak, cadde ve parklarda kurban satarak ve keserek çevreyi kirletenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ilgili maddelerine göre gerekli cezai işlem yapılacaktır. Halkımıza saygıyla duyurur, Kurban bayramlarını tebrik ederiz.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir