En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kızılay’da umut var

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi yaptığı ve yapacağı faaliyetlerle Kırıkkale halkının gönüllerine girmeyi başardı.
Bu haber 349 kere okunmuş. 03.11.2019 Pazar 09:54

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi yaptığı ve yapacağı faaliyetlerle Kırıkkale halkının gönüllerine girmeyi başardı. Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler, göreve geldiği günden itibaren ekibiyle birlikte yardıma muhtaç ailelerin ve kişilerin yanında olarak yüzleri güldürmeyi başardı.

 

AİLELER ZİYERET EDİLDİ

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Mustafa İşler Başkanlığında sayısız hizmetleri vatandaşlarla buluşturmayı başardı. İşler ve ekibi Kırıkkale genç Kızılay kurdu. Bu ekiple beraber sayısız yardımlarda bulundu. Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Mustafa İşler, yaptığı açıklamada yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. İşler, "Kırıkkale kadın kolları kurularak ailelerin sıkıntılarını daha yakından takip edildi.  Toplamda 415 kişiye hane ziyareti yapıldı.  Milli eğitim müdürlüğü ile yapılan proje( 10 okula giderek 10 öğrenci ile toplam 100 öğrenci ile mağdur aileler ziyaret edildi.  Gençlik ve spor il müdürlüğü ile yapılan proje( gençlik ve spor il müdürlüğü ile sosyal duyarlılığı artırmak için 50 gönüllü öğrenci ile mağdur aileler ziyaret edildi” dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

İşler, "Yeşilay Kırıkkale Şubesi ile yapılan proje ( Yeşilay Kırıkkale Şubesi ile yapılan ortak doğa yürüyüşü ve bağımlılığa hayır yürüyüşüne 110 öğrenci katılarak farkındalık oluşturuldu.  Dünya yetimler günü münasebetiyle bin kişilik iftar yemeği verildi.  Ramazanda her gün yüz kişiye iftar yemeği verilerek dualar alındı.  Ramazan ayında  5 adet stand açılarak vatandaşlar bilinçlendirildi.  Fitre ve zekat yardımı çalışması yapıldı. Bir çok iş yerine ve esnafa Kumbaralar bırakılarak hayırsever vatandaşların desteği alındı.  İhtiyaç sahibi ailelere acil ihtiyaçları için nakdi yardım yapıldı. Depomuza sıfır tıp kıyafetler için raf sistemi yapımı ve kıyafetler raflara düzenlendi.  Genç Kızılay ve kadın kollarımız ile birlikte kıyafet dağıtımı ( 1515 aileye kıyafet yardımı yapıldı)''diye konuştu.

 

BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

İşler, "Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile yapılan proje ( aile ve sosyal politikalar müdürlüğü sosyal duyarlılığı artırmak için yaklaşık 40 öğrenci ile yardım faaliyetleri yapıldı)  Engelli dernek yöneticileri ile istişareler gerçekleştirildi.  İlimizde bulunan muhtarlar ile ortak çalışma yapıldı. 15 temmuz münasebeti ile lokum dağıtımı,  15 temmuz yürüyüşü. Çocukların yüzleri  bisiklet hediyesi ile güldürüldü. Kurban bağışı standı,  Kurban bağışı buroşürü dağıtma,  Kurbanda Ürdün faaliyeti, Yahşihan gençlik merkezi ile yapılan istişare toplantısı,  Mülteci ve yerli fakir çocukları ile Ankara gezisi, İlk yardım eğitimi  Eşya yardımı,  Akülü sandalye tamiri, Kırtasiye standı,  Kırtasiye malzemesi verildi” dedi.

 

YAPILACAK FAALİYETLER

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi yaptığı yardımlarla ve etkinliklerin ardından yapacağı yeni faaliyetlerini de açıkladı. Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Başkanı Mustafa İşler yaptığı açıklamada Kızılay şubesi olarak yeni çalışmalarımız da olacak.  Yeni bina tutulacak,  Gençlik merkezinin açılacak,  Aile ve toplum merkezinin açılması,  Kırıkkale il milli eğitim müdürlüğü ile proje ( yeni dönemde 28 okulda toplamda 280 öğrenci ile yardım faaliyetleri yapılacaktır),  Engelli biriminin kurulması ve  Kütüphane projemiz olacak.  İşler açıklamasının sonunda ise “Kırıkkale'de yaşayan muhtaç ve yardıma muhtaç ailelerin sürekli yanlarında olacağımızın bilinmesini isterim. Türk Kızılay'ı varsa mutluluk ve sevinç vardır. Türk Kızılay haftamızda kutlu olsun” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir