En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kitabı ilgi görüyor

Mehmet Gencer’in 9 şehit ailesi ile görüşerek hazırladığı, önsözünü ünlü gazeteci yazar Yılmaz Özdil’in yazdığı ECELİN TAHTI kitabı büyük ilgi görerek 3. baskısını yapıyor.
Bu haber 491 kere okunmuş. 10.12.2020 Perşembe 18:50

KİTABA İLGİ YÜKSEK

Mehmet Gencer’in 9 şehit ailesi ile görüşerek hazırladığı, önsözünü ünlü gazeteci yazar Yılmaz Özdil’in yazdığı ECELİN TAHTI kitabı büyük ilgi görerek 3. baskısını yapıyor. Şehit Aileleri Derneği eski Genel Başkanı Mehmet Gencer’in şehitlerin şehadeti yanı sıra, şehit ailelerine de tavsiyelerde bulunduğu kitap Türkiye’nin dört bir yanında ilgi görüyor. Kitapta hem şehitlerin yaşadıklarına yer verilirken, ailelerin görüşleri de dile getiriliyor.

 

GENCER KİTABI ANLATTI

ECELİN TAHTI kitabının yazarı Mehmet Gencer, şehitlerin unutulmaması gerektiğini ve şehitlerin unutulunca ölçeğini “Meydanlarda hep bağırıyoruz ya ‘şehitler ölmez’ diye, şehitler ne zaman ölür biliyor musunuz? Unutulduklarında” dedi. Gencer, kitabı hazırlama döneminde kitapta yer verdiği şehit aileleri ile tek tek görüştüğünü anlatırken, “Bu ailelerden 5 tanesi çocuklarının şehadetini önceden rüyalarında görmüşler. Bununla ilgili yaşanan olaya da kitapta yer verdim. Düşünebiliyor musunuz? İnsan evladının şehadetini birkaç gün önceden görüyor. Bunun nasıl bir şey olduğunu yaşamayan bilemez” dedi.

 

ÖZDİL ÖNSÖZ YAZDI

Gencer, kitabı hazırladıktan sonra kitabı bastırmak için Ankara’da bazı yayıncılarla görüştüğünü ancak yayıncıların basmak istemediğini söyledikten sonra “ Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul da Şehit Aileleri ile birlikte bir programa davet etti beni. Oraya gideceğim zaman, oğlumun şehadeti ile ilgili birkaç kez yazı yazan gazeteci Yılmaz Özdil’i de arayıp bir kere olsun görmek istedim. Telefonlaştık ve orda buluştuk. Ziyaretimiz esnasında bizlere çok hürmet etti ve iki saate yakın bizleri bırakmadı. O esnada Yılmaz Özdil’e bir kitap hazırladığımı ancak Ankara da bastıramadığımı anlattım. Hemen ben bastırırım dedi.” diye açıklamada bulundu.

 

BİLGİ VERDİ

Gencer, Yılmaz Özdil ile görüşmesinden sonra Sia Yayınevinden arandığını ve kitabın baskıya verildiğini söyledi. İlk etapta 2 bin 500 adet basılan kitabın büyük ilgi gördüğünü belirten Gencer, “İkinci baskı yapıldı. Ardından yine kitap tükenince bu kez üçüncü baskısı yapılıyor. Milletimizin ilgisi ve şehit çocuklarımızın hayatlarına gösterdiği değer beni duygulandırdı” dedi. Gencer, kitabı okuyan bir müzik öğretmenin ECELİN TAHTI diye türkü yaptığını ve Tarsus’tan kendisini arayarak türküyü ilettiklerini söyledi. Sosyal medya alanlarında türküyü yayınlayan müzik öğretmenin eşinin de polis olarak aynı bölgelerde görev yapmasından dolayı duygulu bir konuşma geçtiğini sözlerine ekledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir