En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırmızı olmayalım

Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, koronavirüs tedbirlerine yönelik olarak tedbirlerin alınması gerektiğini ve kırmızıya dönüşmemek için her bireyin elinden gelen tüm çabayı göstermesi gerektiğini söyledi.
Bu haber 255 kere okunmuş. 03.03.2021 Çarsamba 17:48

TOPLANTI YAPILDI

Kaymakam Uzunoğlu ilçe genelinde görev yapan özel ve devlete bağlı anaokulu, ilk, orta ve lise okullarının yöneticileriyle bir araya geldi. Kaymakamlığın Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Uzunoğlu, "Eğitim öğretim, alınan kararlar doğrultusunda başladı. Bu nedenle tüm eğitim kurumlarımızda en önemli kurallardan biri de hijyene, maske ve mesafe kurallarına gerekli hassasiyeti göstererek uymamız gerekir." dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Tedbirlerin sadece okullarda değil velilere yönelik de tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatan Uzunoğlu, şunları söyledi: "Sizlerden isteğimiz hepinizin veli gruplarından öğrencilere ve velilere uyarılarda bulunun. Bu uyarıların büyük önemi var. Buna dikkat eder veli ve öğrencileri koronavirüs tedbirleri konusunda gerekli uyarılar sağlanırsa salgının yayılım hızı düşer ve turuncu renkten mavi renge doğru inişe geçmiş oluruz. Eğer dikkat etmez isek artış daha da hız gösterir ve tamamen kapanma riski altına girmiş oluruz. Onun için okullarımızın yanı sıra velilerimizin ve öğrencilerimizinde içinde bulunduğu ortamlarda kurallara uymalarını sağlayalım."

 

UYARILAR YAPILDI

Salgınla ilgili bulaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini belirten Uzunoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bulaşmayı önlememiz gerekiyor. Hastalığın bulaşması durumunda hastalık katlanarak artma durumu yaşanabilir. Konu çok ciddi bir konu. Eğer gerekli tedbirleri almaz isek kırmızıya yaklaşmış oluruz ve dolayısıyla da yaşayacağımız olumsuz süreçler hepimizi yakından etkilemiş oldur. Hastalığın yayılmasında her birey büyük sorumluluk taşımalı. Farkında olmadan hastalığı çevremizde bulunanlara bulaştırmış oluruz ki, bu da büyük bir vebal taşımaktadır. Teması azaltalım, bunu öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize tekrar tekrar anlatalım. Salgının yayılmasıyla eğitim de en çok etkilenen sektörlerden birisi. Önlemleri almadığımız ve kurallara uymadığımız zaman çocuklarımız bundan önemli derecede etkilenmiş olurlar. Bu anlamda çocukların istikbalini kaybetmeme adına okullarımızda gerekli tedbirleri alalım."

 

DESTEK DEVAM EDİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de, okulların ihtiyaçları giderilerek eğitim öğretime hazır hale getirildiğini ve özellikle de salgın sürecinde gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Okullardaki çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren Kökrek, "İlçemizde görev yapan özel ve devlet kurumlarına ait okul yöneticilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Bugün burada toplu halde  tüm okullarımızın durumlarını da yeniden görüşme ve değerlendirme fırsatımız oldu. Okullarımızda bu süreçte salgına yönelik tüm tedbirler alınmış durumda. Gerekli dezenfektan ve diğer ihtiyaçlara yönelik desteklerimiz de devam ediyor." dedi.

 

İDARECİLER KATILDI

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kökrek, okulların normalleşme süreci kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu karaları doğrultusunda okullardaki eğitim öğretimin başladığını sözlerine ekledi. Toplantıya, Kaymakam Uzunoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kökrek'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Turan ile okul müdürleri katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir