En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırıkkale risk altında

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü(MTA), Türkiye'nin deprem açısından riskli illerini derecelendirdi.
Bu haber 98 kere okunmuş. 22.12.2023 Cuma 19:20

ÖNEMLİ GELİŞME

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü(MTA), Türkiye'nin deprem açısından riskli illerini derecelendirdi. MTA'nın yeni yayınladığı haritaya göre Kırıkkale birinci derece risk altındaki şehirleri arasında bulunuyor. MTA'nın düzenli aralıklarla yenilediği deprem risk haritası yeniden güncellendi. Türkiye'de fay hattı üzerinde bulunan ve risk teşkil eden illerin kaçıncı derecelerde yer aldığı açıklandı. Açıklanan bu verilere göre Kırıkkale birinci derece risk altında olan şehirler arasında.

 

İŞTE O İLLER

Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu.

 

31 ŞEHİR RİSKLİ GRUPTA

Haritaya göre diri fay hattı bölgesinde bulunan ve birinci derece riskli şehirler ise şu şekilde: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir