En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırıkkale bağrına bastı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, göreve geldiği günden itibaren bugüne 6 aylık süreci değerlendirdi.
Bu haber 106 kere okunmuş. 18.01.2024 Perşembe 19:12

GAZETECİLERLE BULUŞTU

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Valiler Buluşması’ nedeniyle ertelenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ’unda hazır bulunduğu toplantıda Vali Makas, gazetecilerin günlerini kutladı. Basının önemli bir yeri olduğunu dile getiren Makas, “Bir şehrin olmazsa olmazı gazetecilerdir. Sizler bizim devlet ve millet arasındaki gören gözlerimizsiniz” ifadesinde bulundu.

 

BEN DEĞİL BİZ VAR

Göreve geldiği günden itibaren 6 aylık süreci değerlendiren Makas, her alanda Kırıkkale’nin yatırım alabilmesi amacıyla gerekli çalışmayı yaptıklarını değerlendirdi. Bu sürece Kırıkkale’nin fotoğrafını çektiklerini ifade eden Makas, periyodik olarak bu toplantıların devam edeceğini dile getirdi. Makas, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hep baştan beri belirttim biz yönetim ve istişare dediğimiz olaya inanıyoruz. Tek taraflı Ceberut Devlet mantığıyla biz yaptık oldu herkes uymakla mükelleftir anlayışıyla değil, noksanımızı sizden görebilmek, o eleştiriler doğrultusunda da ilimizi yönetmek istiyoruz. Bir ilin ilk yönetimin başta gelen emniyeti nedir tasarruf emniyetidir. Bunu da Emniyet ve Jandarmamız sağlıyor.

 

KIRIKKALE BAĞRINA BASTI

Göreve ilk geldiğimizde de belirttik. Bizim şiarımızda beraber yönetme ve Şeyh Edebali ile yıldızlaşan aslında yönetim sisteminin özeti olan ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ şiarıyla bir yol yürüyüşümüz var. Emin olun 6 ayda hep bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Sahada olduk, çarşıda, sokakta olduk. Esnafımızı, işçimizi, köylümüzü dinledik. Daha dün itibariyle kamyoncu kardeşlerimizi dinledik. Hamt olsun Kırıkkaleli kardeşlerimiz bizi bağrına bastı. Çekinmeden her türlü dertlerini dile getirebiliyorlar. Çözümü anında üretebiliyorsak bizlere ne mutlu.

 

KIRIKKALE DEVLETİNE BAĞLI

Benim yönetim anlayışımda o da var. Kırıkkale halkı devlet, millet ve bayrak dediğinde canını veren bir halk. Bunla ne kadar övünsek azdır. Vatan için en çok şehit veren iller diyarıyız. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Kırıkkale’yi yönetmek hakikaten bizler için çok kolay. Çünkü vatandaşın kendisi devletine saygılı. Bizim görmediğimiz onlar uyarıyor. Bizi zaten yönlendiriyorlar devletin bekasına inanmış devletin lider ülke olma yolunda ilerlemesine taban olan bir milletimiz var. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Öncelikle her birinize teşekkür ediyorum. 6 ay boyunca telefonlarımız her zaman açıktı basın camiasındaki arkadaşlarımız her zaman bizlere yön verdi. Bizlere gelin gidin. Bizim oturduğumuz makamlar sizlerin makamlarıdır.

 

HALKIN DUASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Burada hancı olan sizlersiniz yolcu olan bizleriz. Derdimiz Kırıkkale’de ne kadar görev yaparsak bu göre yaptığımız süre içerisinde ayrıldığımız zaman bu şehirden Allah razı olsun vatandaştan dua aldı dedirtebilirsek, gönüllere girdi dedirtebilirsek, bizim için en büyük bahtiyarlık bu. Noksanlarımız olabilir, sizler bizim bu noksanlarımızı söylediğinizde inanın elimizden geleni yaparız. Bizler halkla hemhal olduğumuzda her zaman şunu diyorum yolda yürüyüşümüzde bir ıkıntı varsa bizi uyarın.

 

VATANDAŞ VELİNİMETİMİZDİR

Yaradılıştan bir aksamamız yoksa onu da düzeltelim. Allah alçak gönüllülüğü ve tevazuyu seviyor. Kibirle yönetmeyeceğiz. Bütün daire amirlerimize söylüyorum. Özel sektörde nasıl müşteri velinimetse, vatandaşlarda bizim veli nimetimizdir. Vatandaşın olmadığı bir yerde mülki idarenin emniyetin jandarmanın bir görevi olabilir mi olamaz. Siz varsınız ki biz varız sizler bizim başımızın tacısınız. Kırıkkale halkının gören gözü sizlersiniz. Bizler basını önemsiyoruz onur ve kıvanç duyuyoruz aynı yolda yürümekten bu desteğinizi sürdürmenizi istiyorum” dedi. Toplantıya gazeteler ve internet sitelerinin imtiyaz sahipleri, yazı işleri müdürleri ve muhabirleri katıldı. Haber318 adına Haber318 İmtiyaz Sahibi Mehmet Dönmez iştirak etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir