En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırıkkale’de DEVA var

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kırıkkale İl Başkanlığı kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut başkan İsmail Oğuz Karakuş yeniden güven tazeledi. Kongreye katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan önemli açıklamalar yaptı.
Bu haber 872 kere okunmuş. 13.11.2020 Cuma 17:44

KONGRE YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Kırıkkale DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, kongrede yaptığı konuşmasında sorunlar için çözüm öneri hazırladıklarını belirtti. Divan başkanlığını Nevin Bilgili, başkan yardımcıları Ayşe Ezgi Yıldırım, Sinem Oktar Toksarı ve İsmigül Selamoğlu oldu. Karakuş, "Ülkemizin hayli zor günlerden geçtiği bu günlerde, sorumluluk duygusu ile 11.07.2020 tarihinde görevlendirme yazımızı  Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun takdirleriyle alarak, yola çıkmış bulunuyoruz. Görev aldığımız ilk günden itibaren önce Kurucu Heyetimizle beraber titiz çalışmalarımız sonucunda,  İl Merkez İlçe  Keskin, Bahşılı ilçelerimizin kurulumunu tamamlayıp, kongrelerini gerçekleştirerek İl Kongremizi yapmaya hak kazandık.  İl ve ilçe teşkilatlarımızı Partimizin vizyonuna uygun, çok farklı kesimlerden gelen, çok sesli, geniş temsiliyeti olan, ortak akıl ilkesiyle hareket eden, işini iyi yapan ve ahlaki normlara sahip insanlardan oluşturduk. Sonrasında tüm mahallerimizi, ilçelerimizi ve esnaflarımızı defalarca ziyaret ettik. Hiç ziyaret edilmeyen, ulaşılmayan köylere ulaştık. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, çözüm önerileri üzerine arkadaşlarımızla çalıştık ve Genel Merkezimize ilettik. Şehir sorunlarını teşhis ettik, ardından çözüm önerileri hazırladık” dedi.

 

KARAKUŞ BİLGİ VERDİ

Karakuş mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini iletti. "Üzerinde çalıştığımız pek çok Çözüm Önerileri şehrimizde geniş yankı buldu. Memleketimizin yaralarını sarıp Deva olmak amacıyla liyakatlı kadrolarımız;  gece gündüz demeden çalıştı, alışmaya devam edecek. Peki görev alıp kollarımızı sıvadığımızda, Kırıkkale'mizde bizi nasıl bir zihniyet bekliyordu?  Şehrin en önemli potansiyellerinden biri olan; akciğerimiz Kent Ormanı'nda yüzlerce tasarruf yapılabilecekken 'Mezarlık Yeri Tahsis Eden' hastalıklı bir zihniyet bekliyordu mesela. Usulsüz imar uygulamalarıyla, giyecek ayakkabısı dahi olmayan köylünün, Toprağını gasp eden, bu haksız kazançlarla mal varlığına yenilerini ekleyen bir başka zihniyet bekliyordu mesela. Cenazesi olan vatandaşlarımızın bir su patlağını dahi günlerce çözemeyen yine bir başka zihniyet bekliyordu mesela. Bunlar sadece küçük bir kaç örnek.  Pek çok büyük fabrikası varken, yerel istihdamın olmadığı, sürekli göç veren bir il olmaktan kurtulamayan, sahipsiz bırakılmış, kendi kaderine terkedilmiş bir Kırıkkale var. Merak etmeyin artık şehrimiz sahipsiz değil. Çok şükür Kırıkkale’nin Deva’sı hazır. Şehrimizde ve Kırıkkale'mizde bu kadar kötü yönetim varken, bize yakışan sessizce bir köşede beklemek değil, sorumluluk duygusuyla mücadele etmekti.

 

BABACAN KONUŞTU

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, “Deva partisi, ülkenin her yanında filizleniyor. Damla damla tüm Türkiye’ye umut oluyoruz. Savaşlarla yıkılmış bir ülkeden genç bir demokrasi kurduk. Her alanda ülkemizi ileriye taşıdık. Ama bu yüzyılda büyük acılar da yaşadık. Türkiye’de herkes bir kere düşman, herkes bir kere üvey evlat, herkes en az bir kere mağdur oldu. Adeta acılarımızda eşitlendik. Biz DEVA Partisi olarak açıkça söylüyoruz ki: Artık hiçbir sorunumuza çare olmayan eski hesaplaşmaları, eski kavgaları arkada bırakıp, yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi.

 

CESUR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Geçmişi doğrularıyla da ve yanlışlarıyla da artık değiştirmeyiz. Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda değiliz. Ama yarınlar bizim elimizde. Yarınları, hepimizin ortak yarını yapabiliriz. Türkiye’nin yüzünü geçmişten bugüne ve yarına çevirebiliriz. Bu bizim elimizde. Kimliği, inancı, ideolojisi her ne olursa olsun; Türkiye’nin hangi yöresinden gelirse gelsin herkesi, özgürlük, adalet, ehliyet, fırsat eşitliği, şeffaflık, hesap verebilirlik ilkeleri etrafında yeni bir toplumsal sözleşmede buluşturabiliriz. Artık, konuşmaktan, fikirlerden, farklı kimliklerden, dünyadan, gelecekten korkmayan cesur, özgür ve zengin bir Türkiye istiyoruz.

 

ADALETSİZLİK REKOR KIRIYOR

Bu ülkenin kazandığı, Hazine’nin ve Merkez Bankası’nın biriktirdiği ne varsa hepsini tüketti. Ben ve arkadaşlarımın canla başla güçlendirdiği ekonomiyi zayıflattı. Ülkemizi yönetenler, büyük bir yoksul kesim oluşturdu. Hayırlı hiçbir göstergede rekor kıramazken Türkiye gelir adaletsizliğinde rekor kırıyor. İşsizlikte rekor kırıyor. Çok üzülüyoruz arkadaşlar! Türkiye OECD ülkeleri arasında gelir dağılımı en bozuk 3’üncü ülke oldu. Her 3 kişiden biri işsiz. Her 3 gencimizden biri ne işte ne de okulda. Türkiye’deki çocuk yoksulluğu da OECD ülkelerinin yaklaşık iki katı” dedi. Konuşmaların ardından parti başkanlığının açılışı gerçekleştirildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir