En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Karakeçili’de hazırlık

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde 13-14 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olan Uluslararası Karakeçili Kültür Şenlikleri, ilçede şimdiden büyük bir heyecan yaşatıyor. Uzun zamandır istenilen seviyede olmadığı söylenen şenliklerin bu sene daha coşkulu geçece
Bu haber 587 kere okunmuş. 22.07.2019 Pazartesi 11:40

YOL ÇİZGİSİ OLUŞTURACAKLAR

7'den 70'e şenlikleri bekleyen vatandaşlar, şenliklere sadece Karakeçili'de değil, Kırıkkale'den, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Türk Devletlerinden yüzlerce insanın gelmesi bekleniyor. Şenlikte, yapılacak çeşitli etkinliklerle vatandaşlar, geçmişlerini yaşayarak, gelecek için yol çizgisi oluşturacaklar.  Ülke dışından şenliklere katılan insanlar, Karakeçili, Kırıkkale ve Türkiye'nin misafirperverliğini bütün dünyaya duyuracaklar. Uluslararası Karakeçili Kültür Şenlikleri'ne Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de davet edileceği ve gelmeleri için çalışılacağı ifade ediliyor. Şenliklerde, siyasi parti liderleri, bakanlar ve genel müdürlerinde geleceği  söyleniyor.  Şenliklerle birlikte Karakeçili Türkiye'nin buluşma noktası olacak.

 

 

SİYASİ ÜSTÜ BİR ÇALIŞMA

Siyasi üstü bir çalışma olan şenlikte bütün siyasi parti milletvekilleri şenliğin dört dörtlük olması için çalışmalarına son hızla devam ediyorlar. MHP Milletvekili Halil Öztürk, bürokratlarla tek tek görüşerek şenlik hakkında bilgiler aktararak, destek alıyor. Şenlik için diğer siyasi partiler il ve ilçe başkanları da ellerini taşın altına koydular.

 

VALİDEN BÜYÜK DESTEK

Şenlikler için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen  Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, şenlik öncesi çalışmalarıyla birebir ilgileniyor. Bütün yapılacak işleri tek tek gözden geçiren Vali Yunus Sezer, şenliğin en iyi şekilde ve huzurlu bir ortamda geçmesi için şimdiden koordinasyonlar oluşturuyor. Vali Sezer'in yakın ilgisi ilçede şimdiden konuşulmaya başlandı. Karakeçili halkı Sezer'in  yakın ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getiriyor. Vatandaşlar, devletin halkının yanında olduğunu bir kez daha gördük diyerek, mutluluğunu ifade ediyorlar.  Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir ise, kendilerine destek verem Vali Yunus Sezer'e teşekkür ederek, "Valimiz sağ olsun. Maddi ve manevi olarak hep yanımızda duruyor. Bir dediğimizi iki etmiyor.  Valimizle koordineli çalışıyoruz. Bu çalışma şenlikte meyvesini verecek” dedi.  

 

DOLU DOLU GEÇECEK

13-14 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olan Uluslararası Karakeçili Kültür Şenliklerinin birinci gününde Cuma Namazı öncesi bu vatan için şehit düşmüş şehitler için Kur'an-ı Kerim okunacak. Namaz sonrası gözleme ve ayran ikram edilecek. Hemen ardından sünnet şöleni düzenlenecek. Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından "Karakeçili'nin İstihdam Politikası ve Karakeçili'nin Türkiye'deki yeri" konu alan bir panel düzenlenecek. Sonra tiyatro ve havai fişek gösterisi sunulacak. İkinci gün, mehter takımı önderliğinde Karakeçili çarşı merkezinden programın yapılacağı alana yürüyüş gerçekleşecek. Karakeçili Stadyumu'nda yapılan etkinlikte protokol konuşmaları yapılacak.  Ardından mehter takımı ve halk oyunları gösterisi sunulacak. Bununla birlikte gelen misafir ve vatandaşlara ilçeye has etli pilav ve ayran ikram edilecek. Daha sonra güreş müsabakaları ve paraşüt gösterisi yapılacak.  Yerli ve TRT sanatçıları birbirinden güzel Türküler söyleyecekler. Şenlik çeşitli etkinliklerle dolu dolu devam edecek.

TARİHÇESİ

İlki 1995 yılında yapılan Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Kültür Şenlikleri, Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşayan Karakeçili Aşiretine mensup kişilerle, Türk Cumhuriyetlerinden gelen ve resmi kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen bir Kültür Şenliğidir.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir