En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kanyon çalışması başladı

Tarihi Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan “Çeşnigir Kanyonu“ projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Bu haber 516 kere okunmuş. 13.02.2019 Çarsamba 09:52

TURİZM’E KAZANDIRILMA ÇALIŞMASI

Kırıkkale'de Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başladı. Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı'na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri'nin turizme kazandırılması için hazırlanan "Çeşnigir Kanyonu Projesi"nin ilk etap çalışmalarını başlattı. Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak'ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek.

 

DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Çeşnigir Köprü ve Kanyonu Projesi kapsamında çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. İncelemeleri esnasında hazır bulunan ilgili birim amirleri ile görüşerek, projede gelinen nokta ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Sezer, çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi. Sezer, köprü ve çevresinin insanların kafasını dinleyeceği, tarihi dokusuyla ve kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği bir mekan haline getirileceğini ifade etti.

 

YÜRÜME ALANLARIMIZ OLACAK

Bölgenin şehrin gürültüsünden uzak güzel bir buluşma, görüşme ve vakit geçirme alanı olacağını anlatan Sezer, şöyle konuştu: "Projeyi çok geniş olarak düşünüyoruz. İçerisinde kır kahvehaneleri, köylülerin yöresel ürünlerini satabileceği alanlar, kano etkinlikleri, elektrikli tekneyle baraj ve tarihi köprü gezisi, asma köprü, teleferik, macera adası, cam teraslar ve kanyon boyunca yürüme alanlarımız olacak.” Vali Sezer’e incelemelerinde Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Orman İşletme Müdür Vekili Osman Kayalar, Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Neslihan Akdemir ile DSİ 56.Şube Müdürü Serkan Bostancıoğlu’da eşlik etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir