En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kabak festivali yapıldı

Geleneksel hale gelen 4. Kabak Festivali Aşağımahmutlar Şehit Cezayir İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşti. Yoğun bir katılımın yaşandığı Kabak festivalinde aşçılar festivalde hünerlerini sergiledi.
Bu haber 160 kere okunmuş. 17.10.2022 Pazartesi 17:45

RENKLİ FESTİVAL

Bartın Amasra İlçesindeki Maden faciasında şehit olan vatandaşların ruhuna okunan Kuranı Kerim Tilaveti ile başlatılan Festival Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği İstiklal Marşı ve kahramanlık marşı ile renklendirildi. Dernek Başkanı Emre Sancar, açılış konuşmasında "Hepiniz 4. düzenlediğimiz kabak festivalimize hoş geldiniz” dedi. Sancar, "çok gayret gösteriyorsak, aynı şeyi geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin yaşatılmasında da gösteriyoruz” dedi. Bu tür etkinliklerin ve bu yıl 4. düzenlenen Kabak Festivali’nin, aramızdaki dayanışma duygusunun, kardeşlik duygusunun geliştirilmesine hizmet eden önemli bir etkinlik olduğunu belirten Sancar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenler ile etkinliğe katılmak suretiyle kardeşlik ve birlik duygusunu gösteren katılımcıları tebrik etti.

 

İKRAMDA BULUNDULAR

TAPB Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği İl Temsilcisi Şef Hüseyin Şipal'de ekibiyle birlikte festivale katıldılar. Şipal, " eğitmen şef Erhan Çağlıyan şef Muhammed Şakir Çelebi şef Ahmet Dilsizoğlu önderliğinde Kırıkkale Aşağı Mahmutlar köyü kabak festivaline katıldık. Burada Osmanlı saray mutfağından balkabağı çanağında kuzu güveç, (taş fırında 3.5 saate pişiyor) cevizli balkabağı mücver,  balkabağı taratör, balkabaklı kuş üzümlü köy pilavı ve balkabağı tatlısını Şehit Ali Tonga MTAL öğrencileri ve şeflerle beraber yaptık ve misafirlere protokole ikram ettik. Gayemiz geleneksel ve yöresel Türk mutfağının yaşaması ve yaşatılması” dedi. Katılımcılara kabak tatlısının da ikram edildiği program sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir