En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İşte örnek muhtar

Kimeski Mahallesi Muhtarı Osman Altun, coronavirüsü nedeniyle dışarı çıkamayan yaşlılara yönelik olarak tüm Kırıkkale’ye örnek olacak bir çalışma yürütüyor.
Bu haber 1231 kere okunmuş. 27.03.2020 Cuma 20:20

ÖRNEK BİR GAYRET

Dünya ve Türkiye coronavirüs ile mücadele ederken, dışarı çıkması yasak olan yaşlılara da destek olunuyor. Kırıkkale’de de destek hattı oluşturuldu. Bireysel ve kurumsal olarak çalışma yapılıyor. Bunlardan biri de Kimeski Mahallesi Muhtarı Osman Altun’un yürüttüğü çalışma. Muhtar Altun’un çalışması örnek olarak gösteriliyor. Muhtar Osman Altun, evinden dışarı çıkamayan yaşlılara erzak, ekmek, sebze ve meyve, ilaç, çocuk veya beraber yaşadıkları torunlarına test kitaplarına varıncaya kadar eve kadar getiriyor.

 

İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Evde kalması gereken yaşlılara destek hattı kapsamında kendi özel aracı ile sabah erkenden ekmek götüren Muhtar Altun, gün içinde de su, erzak, sebze veya meyve, gerekirse ilaç götürüyor. Ayrıca çocuklarına veya beraber yaşadıkları torunlarına evde derslerine katkı olması amacıyla test ve yardımcı ders kitapları da götürdüğünü söylüyor. Altun, “Biliyorsunuz ülkemiz, dünyamız ve ilimizde bir virüs belası ile mücadele ediyoruz. Yaşlılarımızın evden çıkmaması gerekiyor. Onlar bizlerin en kıymetli varlıkları. Onları kaybetmek istemiyoruz. Dışarı çıkamadıkları için tüm ihtiyaçlarını mahallemizin muhtarlığı adına karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

 

YARDIMCI OLUYORUZ

Mahalle sakinlerinin olduğu kadar çevre sakinlerinin de ihtiyaçlarını kendi özel aracı ile karşılamaya gayret ettiklerini, Valiliğin bilgisi dahilinde yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Muhtar Altun, “Yaşlılarımız evden dışarı çıkamadıkları ve mahallemizde merkeze uzak olduğu için onların tüm ihtiyaçlarını karşılama gayretindeyiz. Kiminin ekmek, kimisinin erzak, bazılarının ilaç, sebze ve meyve ihtiyaçları ve talepleri oluyor. Kendi özel aracımla hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Çocuk ve torunlarının eğitimden geri kalmamaları için test ve yardımcı ders kitaplarına varıncaya kadar onlara ulaştırma gayretindeyiz" diye konuştu.

 

GAYRETİMİZ DEVAM EDECEK

Mahalle sakinlerinin teşekkür ettiği Osman Altun, bu gayrete rağmen birilerinin çalışmayı sekteye uğratmak maksadıyla bazı kurumlara şikayette bulunduğunu ifade etti ve “Bu gayretimize rağmen birileri bizi bazı kurumlara şikayet etmiş. Biz Devletimizin bilgisi dahilinde, yaşlılarımıza ve evden dışarı çıkamayacak durumda olanlara yardım ediyoruz. Hiç önemli değil. Gayretimiz devam edecek” dedi. Gün içinde halden sebze ve meyve temin eden Muhtar Altun, ihtiyaç sahipleri ve talep edenlere bunları ulaştırmayı sürdürdü.

 

MAHALLELİ TEŞEKKÜR ETTİ

Evlerine kadar özel aracı ile ihtiyaçlarını getiren Muhtar Altun’a teşekkür eden mahalle sakinleri, “Allah ondan razı olsun. Muhtarlığı ayrı, insanlığı ayrı güzel. Bir telefonla ne ihtiyacımız olursa hiç üşenmeden koşturup getiriyor. Daha ne isteyebiliriz. Allah ona da Devletimize de zeval vermesin. Çok şükür, onun ve Devletimiz sayesinde hiçbir sıkıntımız yok” diyorlar. Kimeski Mahallesi’nin genç ve dinamik Muhtarı Osman Altun’un bu gayretinin şu zor zamanlarda Kırıkkale’ye hem örnek olması ve hem de takdirle ödüllendirilmesi bekleniyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir