En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İş dünyasına engel yok

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer Başkanlığında, Kırıkkale TSO'nun ev sahipliğinde Sanayici ve İşadamları Buluşma toplantısı yapıldı. İş dünyasının sorunlarının tartışıldığı...
Bu haber 394 kere okunmuş. 06.12.2019 Cuma 15:34

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer Başkanlığında, Kırıkkale TSO'nun ev sahipliğinde Sanayici ve İşadamları Buluşma toplantısı yapıldı. İş dünyasının sorunlarının tartışıldığı, çözüm yollarının arandığı toplantıda, Kırıkkale’nin yatırım potansiyeli anlatıldı ve KOSGEB destekleri konusunda bilgiler verildi. Toplantıda iş dünyasının taleplerini dinleyen Vali Yunus Sezer “Bizim hızlı yol almamız lazım. Kırıkkale’de iş dünyasına bürokratik engel olmayacak” diye konuştu.

 

 

TOPLANTI YAPTILAR

Kırıkkale Sanayici ve İşadamları buluşma toplantısı yapıldı. Vali Yunus Sezer başkanlığında yapılan toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, KOSGEB İl Müdürü Köksal Özen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Silah İhtisas OSB, Keskin OSB ve Kırıkkale OSB’de fabrikaları bulunan iş dünyasının temsilcileri katıldı. Toplantı Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin’in Kırıkkale’nin yatırım potansiyeli konusunda yaptığı sunum ile başlarken, KOSGEB İl Müdürü Köksal Özen’de yatırımlara sağlanan desteklerden söz etti. TSO Başkanı Ahmet Varlı’da “İş dünyası olarak sayın devlet büyüklerimizin yanımızda olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İş dünyasının sıkıntılı bir süreçten geçtiği doğru. 2015 yılından bu tarafa öz sermayesi kısıtlı olan sanayicilerimiz bir dönem düşük faizli borçların birikmesinden dolayı halen sıkıntılar çekiyor. Ancak şuan özellikle kamu bankalarından başlayarak kredilerde ciddi bir gevşeme oldu. Bunlarda iş dünyası için olumlu bir gelişmedir” ifadesini kullandı.

 

BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ

Yıl içerisinde iş dünyası ile dördüncü kez bir araya geldiğini hatırlatan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’de yaptığı konuşmasında “Yeni yatırımların oldukça az olduğunu görüyoruz. İş gücüne yeni katılımlarla birlikte işsizlik oranında bir artma var. Geçen hafta halk günü yaptık ve 185 kişi ile bire bir görüştüm. Bu insanların yüzde 90’ı iş için gelen insanlar. Dolayısıyla bu işin birde toplumsal boyutu var. Bizler sizlerle beraber sizlerin tıkandığı noktada yardım etmek için buradayız. İşle ilgili karşılaştığınız sorunlar olursa direk bana gelin. Gücümüzün yettiği kadar çözüm noktasında sizlerin yanında olacağız. İşverenlere her zaman önceliğimiz var. Bizim için çok değerlisiniz. İlimizin muhteşem bir potansiyeli var. Ama girişimci konusunda yeterince bir öz güvenimizin olmadığını görüyoruz. Öncelikle savunma sanayi alanında oldukça iyi gelişmemiz var. Silah İhtisas OSB’de son 1 ay içerisinde 5-6 tane firmaya yer tahsisimiz oldu. Bunlardan bir tanesi önümüzdeki haftalarda istihdama başlayacak. Biliyorsunuz ki MKE Silah İhtisas OSB’nin ortağı. MKE’nin Silah OSB ile ortak iş yapması konusunda genel müdür ile bir mutabakata vardık. Bu bile firmaların ilgisini bir kat daha artırmış durumda.

 

GEREKEN BÜYÜK BİR YOL VAR

 Kırıkkale’de F16 ve SİHA’ların kullandığı mühimmatların hem kapsülünü, hem de dolumunun yapılması noktasında çalışmalar yapacak fabrikaya yer tahsisi yapıldığına dikkat çeken Vali Sezer “Çok büyük bir firma, yer tahsisini yaptık ve onunla ilgili çalışmalar şuanda devam ediyor. Burada da yaklaşık 300 kişilik bir istihdam söz konusu.  Ticaret ve Sanayi Odamızın bir şirket kurarak savunma sanayi konusunda yatırım yapması noktasında adımlar var, belli bir aşamaya geldi. Savunma sanayi başkanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde Kırıkkale’nin bir konuda uzmanlaşması noktasında mutabakata vardık. Şuanda İHA’lar son derece popüler ama bizim insansız kara araçları konusunda kat etmemiz gereken büyük bir yol var. Biz Silah OSB başta olmak üzere Kırıkkale’nin insansız kara araçları konusunda firmaların burayı merkez seçerek yatırım yapmaları konusunda görüşmelerimiz var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Siz yatırım yapın. Her karşılaştığınız sorunda direk bana gelin. Kırıkkale’de kesinlikle hiçbir şekilde bürokrasiye takılmayın, bürokratik engel olmayacak. Gece gündüz sizlere kapımız sürekli açık. Bizim hızlı yol almamız lazım” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir