En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hayata bağlan

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, madde bağımlılığı ile mücadele için kurulan Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
Bu haber 85 kere okunmuş. 10.12.2023 Pazar 15:57

VALİ ZİYARET ETTİ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, madde bağımlılığı ile mücadele için kurulan Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Huzurköy'de rehabilite olan madde bağımlıları yeniden hayata tutunuyor. Vali Mehmet Makas, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Kırıkkale Valiliği himayesinde yürütülen Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

 

HUZUR KÖY İNCELEMESİ

Merkezdeki meyve bahçeleri, çini atölyesi, sanat atölyesi, iş atölyesi ve motor atölyesinde Yatılı Rehabilitasyon Merkezi'nden faydalanan bireyler tarafından üretilen ürünler hakkında, İl Sağlık Müdürü Doktor Murat Ağırtaş’tan bilgi aldı. Tesiste bulunan resim atölyesi, kuaför atölyesi, kitap okuma alanı, sauna ve spor salonunu yerinde inceleyen Vali Makas,tesisten faydalanan bireylerle hasbihal etti.

 

HUZURKÖY PROJESİ NEDİR?

Kırıkkale Valiliğince hayata geçirilen "Huzur Köy" projesiyle madde bağımlısı gençler, rutin tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle yeniden hayata bağlanıyor. Hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte inşa edilen "Huzur Köy", Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nde (AMATEM) arındırma tedavileri tamamlandıktan sonra 6-12 aylık temiz kalma sürecine giren bağımlılara hizmet veriliyor. Uyuşturucu kullanan 19 yaş ve üzeri bireylerin tedavi edilerek hayata daha hızlı katılmalarını sağlamak amacıyla hizmet veren merkez, ​​​​​​​çevre illerden de hasta kabul ediyor. İş atölyelerinden seraya, halı sahadan fitness salonuna kadar pek çok imkana sahip merkezde, bağımlı gençler, tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle hayata yeniden tutunuyorlar.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir