En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gündem açıklaması

AK Parti Milletvekili Ramazan Can ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, AK Parti İl Başkanlığında basın açıklamasında bulundular.
Bu haber 260 kere okunmuş. 29.12.2021 Çarsamba 18:01

MKE AÇIKLAMASI

AK Parti Milletvekili Ramazan Can ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, AK Parti İl Başkanlığında basın açıklamasında bulundular. AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Makine Kimya Endüstrisi kurumuyla ilgili açıklama yaptı. Can, MKE'nin özelleşmeyeceğini bütün MKE personeline bildirdiklerini fakat bin 650 kişinin dilekçe vererek MKE'den gitmek istediklerini söylediler. 350 kişinin dilekçelerini geri aldıklarını söyledi. Can, "Kırıkkale’de siyaset yapıp ekmeğini yiyen herkese yazıklar olsun. Çocukların kanlarına girdiler. Onların kanlarına girenler günahkar'' dedi.

 

ARTIK KRİZ YOK!

AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ilk söz hakkı alarak gündemi değerlendirdi. Kaplan, "MKE'nin bugünlere gelmesinde vekilimizin büyük emeği var. Mücadele sonunda istediğimizi aldık. yüzde 20-60 oranında işçilere zam yapıldı. Burada hak yeme gibi bir durum yok. İşçilerin haklarıyla ilgili vekillerimizle birlikte çalışıyoruz. Asgari ücret dört bin 250 tl oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Dolarla ilgili problemleri de aştık. Artık Türkiye'de kriz yok. İthalat cennetinden ihracat cennetine döneceğiz. Sahada bütün vatandaşlarımızın dertlerini sıkıntılarını dinliyoruz''dedi.

 

HERKESİN HARCI DEĞİL!

AK Parti Milletvekili Ramazan Can ise yaptığı değerlendirmede "Bütçeyi çıkardım. Asgari ücretle ilgili bir teklif vardı. TBMM ayın dördüne kadar ara verildi. 2022 yılı insanlığa hayırlı olur. Kırıkkale'de teşkilatımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. MKE, Kırıkkale şehrine kuran MKE'dir. Allah Hüseyin Kahya'dan razı olsun. MKE'nin ekmeğini yiyen bir vatandaş olarak bu şehirde soluyorsak MKE sayesinde. MKE en büyük sanayi kuruşlarından biridir. 1990 yıllarda MKE çağa ayak uyduramamış. 2002 yılında Milletvekili olduğumda arkadaşlarımız mesailerini alamıyordu. Şimdi teknoloji transfer ediyor. Kurum dipteki ben küçülüyorum ben büyüyemiyorum diyordu. Biz kamuda kalalım hazineden faydalananım. Bu kanunu çıkaralım. Bu bilgi kirliliğinde destek olmak herkesin harcı değil. Mükemmel bir hale getirerek kanunu çıkardık” dedi.

 

MKE ÖZELLEŞTİRİLEMEZ!

 Can, "MKE özelleştirilmez. MKE satılamaz imzamızı attık ve çıkardık yasalaştırdık. Bu memleketi seven herkesin bu olaya destek vermesini isterdik. Biz MKE özelleştirmeden aldık hazineye verdik.  Şirket hazinenin. Kırıkkale’de yaşayan herkes kurumuna sahip çıksın. Bin 650 kişi dilekçe verildi. MKE'den gitmek için. Gece gündüz anlatmamıza rağmen 350 kişi geri dilekçesi aldı. Kırıkkale’de siyaset yapıp ekmeğini yiyen herkese yazıklar olsun. O çocukların günahları yok onların kanlarına girenler günahkar. Sözleşmeler uzun vadeli yapılıyor. İnşallah ocaktan itibaren şirket elemanları maaş alacaklar. Mevcut çalışanlar içinden askeri çalışanlar seviyesine getireceğiz. MKE'den gidenlerin yerine eleman almak için MKE yedi bin 500 kişiyi yazılı sınava çağırdı. Kırıkkale'de şahsın yüzde 90 Kırıkkale'den girdi. Biz dediğimiz gibi burada olan kadrolar evlatlarımız girdi. Biz siyasi partiyiz il başkanımız referansları yerine ulaştırmıştır. İkinci barut fabrikası Kırıkkale geliyor. Roketsan bu yol içinde yatırımlarına başladı” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir