En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gençlere nasihat

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Gaziantep Üniversitesi'nde Kütüphane Açılışı ve İlmi Toplantıya Katıldı.
Bu haber 366 kere okunmuş. 26.12.2019 Perşembe 08:00

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Gaziantep Üniversitesi'nde Kütüphane Açılışı ve İlmi Toplantıya Katıldı. Aslan öğrenciler seslenerek, “Milli ve evrensel olarak yetişen, geleceği başkaları tarafından şekillendirilmeyen, tasarım ve Ar-Ge’yi bir hayat tarzı haline getirmiş, dünyanın aranan elemanlarından olan lider gençler olmanızı bekliyoruz'' dedi.

 

TOPLANTIYA KATILDI

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Gaziantep Üniversitesi'nde Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi Açılış Töreni ve "İslam Tetkikleri ve Fuat Sezgin: Yöntem, Yaklaşım ve İçerik" başlıklı ilmi toplantıya katıldı. Moderatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ün yaptığı bilimsel programda Rektör Aslan, "Bilimsel Mirasımız, Gelecek Tahayyülümüz" konulu bir sunum yaptı.

 

YİNE BAŞARABİLİRSİNİZ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrenciler seslenerek, “Milli ve evrensel olarak yetişen, geleceği başkaları tarafından şekillendirilmeyen, tasarım ve Ar-Ge’yi bir hayat tarzı haline getirmiş, dünyanın aranan elemanlarından olan lider gençler olmanızı bekliyoruz sizden”. Türk İslam coğrafyasındaki “Biz geçmişte çok fazla yoktuk” şeklindeki algının, Fuat Sezgin tarafından kırıldığını dile getirerek, “Hocamız şöyle diyordu: ‘Abbas ibn Firnas diye bir bilim insanı var, 800′lü yıllarda insanın uçabileceğini söylemiş. Ondan 600 yıl geçmiş 1400′lerde Hezarfen Ahmet Çelebi Galata Kulesi’nden kalkmış, Üsküdar’a konmuş. Bunlar teknolojik çalışmalar.’ Şu anda da baktığımızda kendi insansız, silahlı ve silahsız hava araçlarımızı üretiyoruz. Geçmişte vardık, şu anda varız, gelecekte de olacağız. Çünkü hocamız, ‘daha önce başarmışsınız, yine başarabilirsiniz’ diyor.” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir