Gençlere iş fırsatı - HABER318
En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Åžehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gençlere iş fırsatı

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi ile imzaladığı işbirliği protokolüyle üniversite öğrencilerine yönelik İŞKUR Gençlik Programı’nı başlatıyor.
Bu haber 232 kere okunmuÅŸ. 13.02.2025 PerÅŸembe 19:36

İŞ İMKANI OLACAK

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl MüdürlüÄŸü, Kırıkkale Üniversitesi ile yaptığı iÅŸbirliÄŸiyle üniversite öÄŸrencilerine yönelik yeni bir fırsat sundu. İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Kırıkkale Üniversitesine kayıtlı öÄŸrenciler, çeÅŸitli alanlarda çalışma deneyimi kazanma ve iÅŸgücü piyasasına hazırlık yapma imkanı bulacaklar. Protokol, 13 Åžubat 2025 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörlük binasında Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin ile Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan arasında imzalandı. Bu iÅŸbirliÄŸi ile öÄŸrencilerin, üniversite içinde yer alan farklı faaliyetlerde görev alarak deneyim kazanmaları ve kiÅŸisel geliÅŸimlerine katkı saÄŸlamaları amaçlanıyor.

 

 

GENÇLERE ÖNEMLİ FIRSAT

İŞKUR Gençlik Programı’na katılacak öÄŸrenciler, haftada 3 gün ve toplamda en fazla 22,5 saat çalışarak, günlük 1083 TL'ye kadar ödeme alabilecekler. Bu, aylık 15 bin 162 TL'ye kadar geçici kazanç anlamına geliyor. Programın çalışma günleri, öÄŸrencilerin ders programlarına göre ayarlanabilecek ve hafta sonları da deÄŸerlendirme imkanı saÄŸlanacak.

 

DESTEKLENECEK ALANLAR

Gençlerin katılacakları faaliyetler, Kırıkkale Üniversitesi kampüsünde çeÅŸitli alanları kapsayacak. Sürdürülebilir kampüs faaliyetleri, kampüs altyapı ve bakım iÅŸleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik ve idari faaliyetler ile toplumsal hizmet ve iÅŸbirliÄŸi projeleri gibi alanlarda görev alacak öÄŸrenciler, aynı zamanda öÄŸrenci geliÅŸimi, dijital dönüÅŸüm ve inovasyon, giriÅŸimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi gibi farklı alanlarda da katkı saÄŸlayacaklar.

 

BAÅžVURU DETAYLARI

Kırıkkale Üniversitesi ile yapılan iÅŸbirliÄŸi kapsamında 978 kiÅŸilik kontenjan ayrılmış durumda. Gençler, 17-21 Åžubat 2025 tarihleri arasında baÅŸvurularını yapabilecekler. BaÅŸvurular, genclik.iskur.gov.tr internet sitesi üzerinden ya da en yakın İŞKUR İl MüdürlüÄŸü/Hizmet Merkezinden yapılabilecektir. Program, 3 Mart-30 Haziran 2025 tarihleri arasında uygulanacak.

 

FIRSATLARSUNACAK

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu programın üniversiteli gençlere deÄŸerli bir deneyim kazandırarak onları iÅŸ dünyasına hazırlayacağını ve aynı zamanda kampüs içerisindeki faaliyetlere katkı saÄŸlayacaklarını vurguladı. Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl MüdürlüÄŸü ve Kırıkkale Üniversitesi arasındaki bu iÅŸbirliÄŸi, gençler için önemli bir adım olup, onların kiÅŸisel geliÅŸimlerinin yanı sıra ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına da yardımcı olacak. Program, gençlerin iÅŸ dünyasında daha baÅŸarılı bir kariyer yolu izlemeleri için fırsatlar sunmayı amaçlıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir