En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gazilerle buluşma

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu,19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler onuruna düzenlenen yemekte; gaziler, aileleri ve şehit yakınları ile bir araya geldi.
Bu haber 146 kere okunmuş. 20.09.2022 Salı 19:36

BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkkale Valiliği himayelerinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen akşam yemeğine , Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali  Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Mehmet Miraç Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve çok sayıda şehit yakını ile gazi ve gazi aileleri katıldı. Yemek programı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Rukiye Eryılmaz’ın günün anlam ve önemine ait konuşmasıyla başladı.

 

GAZİLİK AÇIKLAMASI

Şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin katıldığı akşam yemeğinde salona hitap eden Vali Tekbıyıkoğlu, “Bugün 19 Eylül 2022 bundan 101 yıl önce gazi meclisimizce, Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı verildi. 101 yıl önce durumumuz şöyleydi; ekmekten daha mukaddes, canımızdan daha mukaddes gördüğümüz vatanımızın önemli bir kısmı işgal edilmişti.  Fransızlar, İtalyanlar vardı, Payitaht dediğimiz İstanbul işgal altındaydı. Batı Anadolu, İzmir’den başlamak üzere işgal altındaydı. Biz her ne kadar 1. ve 2. İnönü Muharebelerinde düşmana galip gelsek de Kütahya ve Eskişehir mücadelelerinde de geri kalmak durumunda kalmıştık. Ve Mustafa Kemal Atatürk, Gazi Komutan; Başkumandanlık unvanıyla beraber memleketten teker teker asker toplayarak Sakarya Meydan Muharebesini verdi ve Türk’ün umudunun, Türk’ün bizatihi kendisi olduğunu bir kez daha hepimize, o zamanki vatandaşlarımıza, Türk Milleti’ne göstermiş oldu” dedi.

 

İSLAM KILICI YERE DÜŞMESİN

Dünyanın en pahalı topraklarında yaşadığımızı, bin yıldan beri bu topraklar için, özgürlüğümüz için, İslam hilalinin yere düşmemesi için  mücadele verildiğini vurgulayan Vali Tekbıyıkoğlu şunları söyledi:" Yüzlerce haçlı seferi düzenlendi, yüzlerce cephede savaştık, milyonlarca şehit verdik, milyonlarca gazi kazandık. 100 yıl önce çok büyük mücadeleler verdi milletimiz. Sonra Kıbrıs oldu, sonra 15 Temmuz oldu, şimdi Afrin’deyiz, Celabrus’tayız, El-Bap’tayız. Sadece kendi cihangirliğimiz için bu mücadeleyi vermiyoruz. Bunu aynı zamanda İslam’ın kılıcı yere düşmesin diye veriyoruz.

 

SOHBET ETTİLER

Mazlum milletlere umut olalım diye veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, İslamiyetle şereflenmemizden bu zamana kadar cepheleri dolup dolup boşaltan, kışın dondurucu soğuğuna, yazın kavurucu sıcağına aldırış etmeden, at üstünde siperlerde vatan için namus için bayrak için bizatihi bizim için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve bunlarla beraber aynı amaçta mücadele eden fakat gazi olan ahirete irtihal etmiş bütün gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum, hayatta olan bütün gazilerimizin de 19 Eylül Gaziler Günü'nü tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi. Vali Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu yemeğe katılan şehit aileleri ve gazilerimiz ile gazi ailelerini masalarında ziyaret ederek sohbet etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir