En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Fahiş fiyata ceza

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Kırıkkale’de bulunan genel ve yerel zincir marketlerde haksız fiyat artışı denetiminde bulundu.
Bu haber 94 kere okunmuş. 05.12.2022 Pazartesi 17:49

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Kırıkkale’de bulunan genel ve yerel zincir marketlerde haksız fiyat artışı denetiminde bulundu. Kurulun yaptığı incelemelerde fahiş fiyat tespit edilen markete 14 bin 600 TL’den başlayarak 146 bin 600 TL’ye varan cezai işlem uygulanıyor.

 

 

 

SIKI DENETİMLER YAPILIYOR

Vatandaşlarında sık sık şikayetine neden olan, stokçuluk ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla başlatılan denetimler Kırıkkale’de de aralıksız devam ediyor. Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ulusal ve yerel zincir marketlerde denetimlerde bulunuyor. Yapılan denetimlerde serbest piyasa koşullarına aykırı hareket, fahiş fiyat artışı ve kasa raf farkı tespit edilen marketlere cezai işlem uygulanıyor. Yapılan denetimlerle ilgili bilgiler veren Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner “Bakanlığımızın talimatlarıyla, Ticaret İl müdürlüğü olarak, temel gıda ürünlerinde,  haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi denetimi yapıyoruz. Denetimlerde, belirlenen temel gıda ürünlerinin satış fiyatlarını öncelikle raftaki etiket üzerinden not ediyoruz.  Daha sonra bu ürünlerin satış faturalarını zincir marketlerin merkezinden talep ediyoruz” diye konuştu.

 

FİYATLAR KONTROL EDİLİYOR

İl Müdürü Çetiner “Alış ve satış rakamlarını fatura üzerinden kontrolünü yaparak gerekli görülen, fahiş oranları Bakanlığımız uhdesinde bulunan İç Ticaret Genel Müdürlüğü sekretaryasında kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na yazı ve ekleriyle gönderiyoruz. Kurul kendi yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucu fahiş fiyat yapıldığını tespit ederse, 14 bin 600 liradan 146 bin 600 liraya kadar cezai işlem uygulayabiliyor. Fiyat etiketi denetiminde ise, birincisi ilgili mevzuata uygun mu, etikette bulunması gereken unsurlar var mı buna bakıyoruz,  ikincisi raf fiyatlarını not ettiğimiz ürünlerin fiyatları raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyum var mı, uyumlu değilse ürün başına 615.- TL ceza-i işlemi İl Müdürlüğü olarak uygulayabiliyoruz.  Bu ceza 2023 yılında 1371 TL olacak” ifadesini kullandı.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Kırıkkale’de bulunan dört genel zincir market, beş yerel zincir market ve orta ölçekli marketlerde denetimlerin devam edeceğine dikkat çeken İl Müdürü Çetiner “Vatandaşlarımız karşılaştıkları etiket ile ilgili kasa raf farkı ve HFA şikayetlerini doğrudan il müdürlüğümüze, yapabilecekleri gibi HFA sistemi üzerinden veya  ‘Alo 175’ tüketici haklarına şikayet başvurusu yapabilirler” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir