En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Eğitim Sen iş bıraktı

Kırıkkale Eğitim Sen Şube Başkanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu ve diğer sorunlara karşı ülke çapında ve Kırıkkale'de iş bıraktı.
Bu haber 153 kere okunmuş. 02.11.2022 Çarsamba 18:25

Kırıkkale Eğitim Sen Şube Başkanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu ve diğer sorunlara karşı ülke çapında ve Kırıkkale'de iş bıraktı. Grup adına açıklamada bulunan Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı, "Meslek itibarımız, haklarımız ve geleceğimiz için Eğitim emekçileri olarak bugün iş bırakıyoruz!'' dedi.

 

 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Kırıkkale Cumhuriyet meydanında toplanan Eğitim Sen üyeleri Öğretmenlik Meslek Kanunu için Milli Eğitim Bakanlığının Somut bir adım atmadığını ifade ettiler. Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı yaptığı açıklamasında "Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesine yönelik yoğun tepkilere rağmen, MEB ısrarla somut bir adım atmamaktadır. Türkiye'de aynı işi yaptıkları halde farklı statü ve maaşlarla çalışmak zorunda kalan başka bir meslek grubu yoktur. Öğretmenler arasında halen var olan aday, sözleşmeli, kadrolu, ücretli ayrımına yenilerini eklenirken, eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenlik mesleği de eklenmek istenmektedir. 

 

SESSİZ KALINAMAZ

Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunları Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde değildir. Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır. Öğretmenlerin mesleki birikimini ve niteliğini yok sayan kariyer basamakları uygulamasının öğretmenlik mesleğinin saygınlığını daha da düşürmesine karşı hiçbir eğitim emekçisinin, eğitim alanında örgütlü hiçbir sendikanın sessiz ve tepkisiz kalması beklenemez. Bu amaçla 14 Ekim tarihinde eğitim alanında örgütlü ve mücadeleden yana olan sendikalar bir araya gelmiş ve ortak talepler belirlenmiştir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir