En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Doğaya yem bırakıldı

Kırıkkale’de kar yağışının ardından Jandarma’ya ait Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
Bu haber 119 kere okunmuş. 29.01.2024 Pazartesi 19:12

DESTEK ÇALIŞMASI

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, etkili kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartlarının yaban hayvanlarını açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakmasının ardından harekete geçti. Kış mevsimi nedeniyle yaban hayvanlarının doğada yiyecek bulmakta zorlandığı bölgelerde, jandarma ekipleri tarafından yemleme çalışmaları başlatıldı. Ekipler, kentin yüksek dağ etekleri ile ormanlık alanlarda belirlenen noktalara özenle yerleştirilen yemleri, jandarma arazi araçlarıyla ulaşılması zor bölgelere taşıdı. Özellikle kanatlı hayvanların yaşam alanları ve birçok yaban hayvanının sıklıkla görüldüğü bölgelerde yemleme çalışmaları gerçekleştirildi. Ağaç diplerine serpilen yemler, yaban hayvanlarının erişimine uygun şekilde yerleştirildi.

 

DEVAM EDECEK

Sulakyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sorumluluk sahasında çalışma yaparken, diğer ekiplerde kendi sorumluluk alanlarında doğaya mama bırakma çalışması gerçekleştirdi. Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, doğa koruma çalışmalarının kış mevsimi boyunca devam edeceğini belirttiler. Açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaban hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bu önleyici çalışmanın, bölgedeki ekosistem dengesine olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Kırıkkale'de gerçekleştirilen bu tür doğa koruma faaliyetleri, yerel halkın ve doğa severlerin de destekleriyle daha geniş kapsamlı bir bilinç oluşturmayı hedefliyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir