En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Dezenfektan denetimi

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen Korona Virüsü nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğü ve Defterdarlık işbirliğiyle fahiş fiyat artışı şikayetlerine ilişkin maske, kolonya, ıslak mendil, sıvı sabun vb ürünlerin denetimlerine devam ediyor.
Bu haber 501 kere okunmuş. 30.03.2020 Pazartesi 08:48

DENETİMLER YAPILDI

Denetimler konusunda bilgi verildi ve “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar mevzuatı kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi ve tespiti amacıyla kurulan nöbetçi ekipler tarafından denetimleri aralıksız devam etmektedir. Denetimlerde haksız fiyat artışı yaptığı HFA elektronik sistemi üzerinden şikayet edilen işletmelere gidilmektedir. Alış ve satış faturaları kontrol edilerek tutanak düzenlenmektedir. Bakanlığımız Reklam Kuruluna elektronik sistem üzerinden günlük tutanaklar gönderilmektedir. Haksız Fiyat Artışıyla ilgili değerlendirme ve idari para cezası işlemleri Bakanlık Reklam kurulunca yapılmaktadır.

 

ŞİKAYET EDİLEBİLİR

Vatandaşlar, haksız fiyat artışı HFA şikâyetlerini ALO 175’i arayarak veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil telefon uygulaması veya internet üzerinden yapabilirler. Ayrıca, vatandaşlarımızın panik havası oluşturmadan, sağduyulu bir şekilde kişisel hijyen ve mesafe kurallarına, Devletimizin kurum ve kuruluşlarımızın uyarılarına uyarak hareket etmeleri ve Esnaf ve tacir kardeşlerimizin aşırı fiyat artışlarından kesinlikle kaçınmaları, fırsatçılığa mahal vermeden bu sürece katkıda bulunmaları hususlarını önemle arz ederiz” açıklaması yapıldı. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir