En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çocuklarla kutlama

20 Kasım Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Kırıkkale Büyük Şehir parkında Kırıkkale Barosu çocuk Hakları Komisyonu tarafından etkinlik yapıldı. Yapılan etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.
Bu haber 117 kere okunmuş. 20.11.2022 Pazar 14:47

ÇOCUKLARI UNUTMADILAR

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonundan yapılan açıklamada "20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde çocukların maruz kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve çocukların koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Hakları’na Dair Sözleşme”yi imzalamıştır. O günden bugüne dek her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.   Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’da çocuklarımıza gerekli ehemmiyetin gösterilmesi için kurulmuştur. Komisyonumuzun amacı; çocuk hakları alanında ulusal ve uluslararası hukuk ekseninde, çocuk haklarının tanınması, korunması, uygulanması ve geliştirilmesi açısından mesleki, kurumsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası bir yaklaşımla araştırma ve çalışma yapmaktadır” denildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Açıklamada, "Çocuğun eğitim hakkının engellenmesine, çocuğun yaşam hakkının engellenmesine, çocuğun barınma ve sağlık haklarının engellenmesine, çocuk işçiliğine,çocuğun ihmal ve istismasırına, çocukların kişisel verilerinin hukuka aykırı olarak paylaşılmasına, göçmen ve mülteci çocuklar üzerindeki eşitsizliklere, çocuklara yönelik her türlü baskı ve şiddete karşıyız.bu sorunlarla ilgili her zaman olduğu gibi yine tüm çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz.  Bugün burada çocuklarımızla bir araya gelip, onlarla çeşitli aktivitelerle beraber olmamızın sebebi ise çocuklarla daha güçlü daha samimi bir iletişim kurmayı sağlamaktır. Bizler Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız. Çocuklar bizim geçmişte mutluluk, geleceğe umut kaynağımız. Çocuklar şunu bilmelidir ki biz her zaman onların yanında, onlar için mücadele ediyor olacağız” bilgisi verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir