En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ceza açıklaması

Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü açıklamada bulundu. Müdürlük, "Müdürlüğümüzce...
Bu haber 200 kere okunmuş. 09.09.2022 Cuma 18:13

Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü açıklamada bulundu. Müdürlük, "Müdürlüğümüzce, İlimize yapılacak olan hizmetlerin kim tarafından yapılırsa yapılsın hiçbir zaman karşısında olmadığımız gibi her zaman destekçisi olduğumuz; Kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunulur” denildi.

 

DURUM ANLATILDI

Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Yahşihan Belediye Başkanı tarafından sosyal medya hesaplarında “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından asfalt firmamızın kurmadığı plente 129.000 TL ceza kesilerek çalışmalarının engellendiği" şeklinde yapılan paylaşımlarına dair açıklama yapılması gereği duyulmuştur. İl Müdürlüğümüze özel bir firma tarafından Hacılar Beldesi'nde faaliyette bulunması planlanan Asfalt Plent Tesisi hakkında "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği" kapsamında 08.08.2022 tarihinde başvurusu üzerine, yerinde yapılan incelemede 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesinin (e) bendinin 1. Paragrafi "Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlamadan inşaata başlayan ya da faaliyete geçenlere proje bedelinin yüzde ikisi oranında idarî para cezası verilir. Cezaya konu olan durumlarda yatırımcı faaliyet alanını eski hale getirmekle yükümlüdür.” hükümleri kapsamında firma tarafından belirtilen proje bedeli üzerinden % 2 oranında idari yaptırım uygulanmıştır.

 

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Söz konusu firma ile Müdürlüğümüze başvuru yapılmadan önce yapmış oldukları farklı zamanlardaki ziyaretlerde kendilerine, yapılması planlanan faaliyetin Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında yer aldığı, ÇED süreci tamamlanmadan herhangi bir faaliyette bulunulmaması gerektiği, ÇED sürecinin tamamlanmadan faaliyette bulunulması durumunda cezai müeyyidelerinin bulunduğu kendilerine anlatılmış olmasına rağmen yerinde yapılan tespitte ÇED süreci tamamlanmadan inşaat faaliyetlerine başladıklarının tespiti üzerine İdari yaptırım uygulanmıştır. Uygulanan ceza yürürlükteki mevzuat ve yönetmeliklere uygun bir şekilde Yahşihan Belediyesine değil Asfalt Plenti kuracak olan özel firmaya uygulanmıştır. Müdürlüğümüzce uygulanan İdari Yaptırım Kararları tüm idari kararlar gibi İdari Yargı Yoluna tabidir. Burada haksız bir uygulama olduğu düşünülüyorsa firma tarafından gerekli mercilere başvuru yapılabilir. Müdürlüğümüzce, İlimize yapılacak olan hizmetlerin kim tarafından yapılırsa yapılsın hiçbir zaman karşısında olmadığımız gibi her zaman destekçisi olduğumuz; Kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunulur.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir