En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Büyük ilgiyle yapıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, genç erkekler 96 kilometre yol yarışıyla başladı. Son gün ise master erkekler, kızlar, halk etabı ve kriteryum yarışları yapıldı.
Bu haber 161 kere okunmuş. 25.09.2022 Pazar 14:01

ÜÇ GÜN YARIŞLAR YAPILDI

Üç gün süren ve 420 sporcunun katıldığı 7. Etap Puanlı Yol Yarışları'nda genç erkekler, 17 yaş altı erkekler, 15 yaş altı erkekler, master erkekler, 17 yaş altı kızlar, 15 yaş altı kızlar ve kriteryum kategorilerinde yarışlar gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende sporculara başarı diledi. 13 il, 21 kulüpten 50 sporcunun katıldığı genç erkekler 96 kilometre yol yarışının startını Vali Tekbıyıkoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön verdi. Toplam 565 polis ve jandarma personelinin görev yaptığı etkinlik kapsamında, il genelinde bazı yollar trafiğe kapatıldı. Bugün 17 yaş altı erkekler 75 kilometre ve 15 yaş altı erkekler 58 kilometre yarışlarının yapılacağı organizasyonda, yarın da master erkekler 96 kilometre, 17 yaş altı kızlar 75 kilometre, 15 yaş altı kızlar 58 kilometre, 25 Eylül Pazar günü ise kriteryum etapları koşuldu.

 

SON GÜN YARIŞLARI

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Kırıkkale'de düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları'nda kriteryum etapları Pazar başladı. Organizasyonun son gününde 15 yaş altı kızlar, 15 yaş altı erkekler, 17 yaş altı kızlar, master erkekler, 17 yaş altı erkekler ve genç erkekler parkurları koşuldu. Millet Bulvarı'nda düzenlenen kriteryum yarışları kapsamında ilk olarak 15 yaş altı kızlar etabının startı verildi. Yaklaşık 430 sporcunun katıldığı 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, öğleden sonra gerçekleştirilecek halk sürüşü ve ödül töreninin ardından sona erdi.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Kırıkkale valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “ilimiz çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Birkaç hafta önce de ilimizde yıldızlar Türkiye boks turnuvası yapıldı. Bunlar artık antrenmanlar, seneye inşallah bisiklet federasyonunun düzenlediği uluslararası yarışmalara da Kırıkkale olarak ev sahipliği yapmak istiyoruz. Cuma, cumartesi ve pazar günleri olacak şekilde 9 yarışma tertip edildi. Aldığım bilgilere göre Türkiye’de şu ana kadar düzenlenen en geniş katılımlı Türkiye bisiklet yarışması ilimizde gerçekleşmiş oluyor. 430’un üzerinde sporcu katılımı var. 70 civarında da kulüp ve 33 il katılıyor. Bu yarışmayla birlikte Türkiye’ye ilimizin tanıtımını yapma fırsatı elde ediyoruz. Şehir merkezinden başlayan yarışma Karaahmetli tabiat parkını yarışmacılara ve Tür8kiye’ye göstermiş olacağız. Bununla beraber Çeşnigir köprüsü ve kanyonu ile devam eden başka bir güzergahımız var. Tarihi Keskin ilçemizi de bu güzergahlar üzerine yerleştirdik ki hem yarışmacılarımız hem de yarışmayı takip edenler Kırıkkale’mizin bu güzelliklerini de görsünler, hafızalarına yerleştirsinler istiyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir