En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Birlikte yürüyorlar

Üyelerine lisans üstü eğitim verilmesi için çalışmalara başladıklarını açıklayan Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir, kendilerine yardımcı olan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan'a teşekkür etti.
Bu haber 364 kere okunmuş. 11.12.2019 Çarsamba 09:49

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Abdussamed Yeşildağ'nın odayı ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını açıklayan  Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir, Hayat boyu öğrenme odaklı yaklaşım kapasın da odamız başkanlığına bağlı stajyer adaylar, stajyerler, serbest muhasebeci ve mali müşavirlere lisans üstü eğitim verilmesi için Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü ile eğitim ve işbirliği protokolü yapılması için ön görüşmeler başlatıldı."

 

ALDEMİR BİLGİ VERDİ

Başkan Aldemir, şu açıklamaları yaptı: "Yüksek Lisans ve Doktora Eğitiminde Geçen Süreler Lisans öğrenimini 3568 sayılı Yasa'nın 5/A-a maddesinde belirtilen alanlarda tamamlamış ve aynı alanlarda yüksek lisans eğitimi görenlerin bu eğitimde geçen süreleri, yüksek lisans diplomasının teslim edilmesi koşuluyla bir yıllık staj süresinden sayılır. Lisans öğrenimi 3568 sayılı Yasa'nın 5/A-a maddesinde belirtilen alanlarda olmayan ve yüksek lisans eğitimini anılan Yasa'da belirtilen alanlarda tamamlayan adayların yüksek lisans eğitimleri staj süresinden sayılmaz bunların staj süresi 3 yıldır. Lisans öğrenimi 3568 sayılı Yasa'nın 5/A-a maddesinde belirtilen alanlarda olmayan ve yüksek lisans eğitimini anılan Yasa'da belirtilen alanlarda tamamlayan ve bu eğitime göre, staja başlayan adayların stajı sırasında Yasa kapsamında yer alan alanlarda lisans eğitimini tamamlamaları halinde staj süreleri bir yıl kısalır."

 

UYGULAMA ANLATILDI

Aldemir, "Adayın yüksek lisans diplomasını stajı sırasında sunması durumunda, stajının bir yıllık bölümünün tamamlandığı kabul edilir. (Bu uygulamadan yararlananların kurs ve seminerlerde geçen eğitim süreleri staj süresinden sayılmaz.) Yukarıda sayılan konularda doktora yapmış olanların ise bu eğitimde geçen sürelerinin 18 ayı, doktora diplomasının verilmesi koşuluyla staj süresinden sayılır. (Bu uygulamadan yararlananların, yüksek lisans eğitimi ve kurs ve seminerlerde geçen eğitim süresi staj süresinden sayılmaz.) Kanunun belirlediği alanların dışında lisans eğitimi yapanlardan, bu yönetmelikteki alanlarda yüksek lisans ya da doktora derecesine sahip olanların staj süreleri üç yıl olup, yüksek lisans ve doktoradan dolayı, staj süresinden sayılan hallerden yararlanamazlar."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir