En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bir ayda 65 başvuru

Kırıkkale İl Tüketici Hakem Heyeti çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, yapılan başvurular kısa zamanda karara bağlanıyor.
Bu haber 211 kere okunmuş. 03.11.2021 Çarsamba 17:44

TOPLANTI YAPILIYOR

Kırıkkale İl Tüketici Hakem Heyeti çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, yapılan başvurular kısa zamanda karara bağlanıyor. Ekim ayının ikinci toplantısında 65 başvuru bulunan Tüketici Hakem Heyetinde 28 dosya lehte, 26 dosya aleyhte ve 11 dosya ise görevsizlikle karara bağlandı.  Kırıkkale İl Tüketici Hakem Heyeti, Ekim ayının son toplantısını yaptı. Bilirkişi raporları ve raportörlerimizle birlikte yaptığımız değerlendirmeler 65 adet dosya karara bağlandı. Yapılan toplantılarla ilgili bilgiler veren İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı ve Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner “İl Tüketici Hakem Heyeti 6502 sayılı kanun gereği 15 günde bir toplanarak dosyası tekemmül etmiş şikâyetlere karar vermektedir. Çıkan kararlar e-tebligat yoluyla tebliğ yapılmaktadır.15 günlük süreyi kaçırmamak için esnafımızın vergi dairesine verdiği maillerini kontrol etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

 

ÇETİNER BİLGİ VERDİ

İl Müdürü Çetiner, Tüketici Hakem Heyetlerinin 6502 sayılı kanunla kurulduğunu söyleyerek, “Kanun gereği Ticaret İl Müdürlüğünün uhdesindedir. İllerde Tüketici Hakem Heyeti Başkanları Ticaret İl Müdürleridir. İl Tüketici Hakem Heyeti,  Baro, Belediye, KESOB, TSO, Tüketici Derneğinin temsilcilerinden oluşmaktadır. Ekim ayı içerisinde Kırıkkale İl Tüketici Hakem Heyetine 65 tüketici şikayet başvurusunda bulundu. 65 şikayet başvurusu 28 dosya lehte, 26 dosya aleyhte ve 11 dosya ise görevsizlikle sonuçlandı” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir